Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τα λάθη της 25ης αγωνιστικής


Οι Κουκουλάκης και Παμπορίδης έκαναν τα πιο σοβαρά λάθη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και όπως όλα δείχνουν θα τιμωρηθούν.
Ο Κουκουλάκης στο Ξάνθη-Κέρκυρα έκανε ακόμα μια κακή διαιτησία και θα ξαναμπεί στο ψυγείο. Στο 40΄ο διεθνής ρέφερι ίσως ήταν ο μόνος που είδε πέναλτι στο πέσιμο του Γραμμόζη στην περιοχή, αφού όπως φαίνεται και από το ριπλέι ο Μπόατενγκ δεν τον έχει βρει. Ο παρατηρητής Σίπκας το έχει σημειώσει αυτό στην έκθεση του, όπως επίσης και το ότι ο Ηρακλειώτης διαιτητής θα έπρεπε να δώσει επανάληψη στο πέναλτι, που σωστά καταλόγισε σε ανατροπή του Καζάκη από τον Ιωάννου, αφού στην εκτέλεση του Μπόατεγκ ο Σουάνης που επωφελείται από την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου έχει μπει νωρίτερα στην περιοχή. Σωστή η αποβολή του Βενέτη, ενώ υπερβολική η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου.
Μια φάση έχασε ο Παμπορίδης στη Λάρισα, η οποία ίσως τον κρατήσει μερικές αγωνιστικές εκτός ορισμών, όταν στο 9ο λεπτό δεν είδε το χέρι του Μελλίση και δεν σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής ρέφερι όμως δεν τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού θα μπορούσε να είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 14΄ για φάουλ στον Μετίν και κόκκινη στο Νταμπίζα για δυνατό τάκλιν με τα δυο πόδια στο Νίνη στο 38΄. Ένα λάθος έκανε και ο βοηθός Καρσιώτης που στο 56΄σταμάτησε τον Τσιμπάμπα που έφυγε από κανονική θέση και έβγαινε μόνος απέναντι στον Τζόρβα και γι αυτό το λόγο ο παρατηρητής Ζωγράφος έβαλε και σε αυτόν χαμηλή βαθμολογία.
Καλή ήταν η διαιτησία του Τριτσώνη στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και αν είχε αποβάλει και τον Τσιρίλο στο 69΄για την αγκωνιά που έριξε στον Γκερέιρο και που του προκάλεσε αιμορραγία θα ήταν ακόμα καλύτερη. Σε ότι αφορά το δεύτερο γκολ της Ένωσης στο 35΄ στο οποίο ο δικέφαλος του βορρά διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ, σωστά δεν σηκώθηκε η σημαία του βοηθού Πάνου, αφού ο Γεωργέας όταν πήρε την μπάλα από τον Γκερέιριο καλυπτόταν. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για ένα πέναλτι πάνω στο Μάκο στο δεύτερο μέρος το οποίο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Τριτσώνη.
Στο Καραϊσκάκη ο Μήτσιος έκανε μερικά λαθάκια τα οποία όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Σωστή η απόφαση του να δώσει πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη στο 29΄ στην ανατροπή του Βερπακόφσκις από τον Ζαιρί. Στο 40΄ ο Μιραλάς διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο σπρώξιμο του Φραγκουλάκη, με το ριπλέι να δείχνει πως υπάρχει επαφή, όμως ο διαιτητής έκρινε πως δεν προκάλεσε αυτή το πέσιμο του Βέλγου επιθετικού των ερυθρόλευκων και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 60΄ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Μήτσιος σταμάτησε τον Μιραλάς που θα έβγαινε τετ α τετ με τον Δασκαλάκη ανακαλύπτοντας φάουλ του Βέλγου στον Χίμπλιγκερ, ο οποίος είχε γλιστρήσει και είχε πέσει μόνος του στο έδαφος.
Μια φάση ξέφυγε από τον Κάκο στον αγώνα της Καβάλας με τον Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα στο 33΄ ο Πουλίδο χτύπησε στο κεφάλι τον Τόμασιτς και ο Κερκυραίος ρέφερι όφειλε να σφυρίξει πέναλτι, αφού η παράβαση έγινε εντός περιοχής και να αποβάλει τον παίκτη των φιλοξενούμενων.
Στο Άρης-Ηρακλής ο Πάππας εκτός του ότι θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Καστίγιο στο 29΄ για αντιαθλητικό χτύπημα, δεν αντιμετώπισε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ ένα σοβαρό λάθος που έγινε βαραίνει τον βοηθό του Σωτηρόπουλο, ο οποίος στο 59΄οπού ο Καστίγιο σημείωσε γκολ είχε υποδείξει λανθασμένα πως η μπάλα είχε περάσει άουτ και έτσι το τέρμα δεν μέτρησε.
Κανένα πρόβλημα για τον Ζαχαριάδη στο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός, ενώ καλή ήταν και η διαιτησία του Σπάθα στο Ατρόμητος-Πανιώνιος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου