Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τα λάθη της 27ης αγωνιστικής


Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην Καβάλα από τον Τριτσώνη και το ότι δεν έδωσε επανάληψη στο πέναλτι του ΠΑΟΚ ο Θάνος ήταν τα πιο σοβαρά λάθη που έκαναν οι διαιτητές στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, ενώ οι περισσότεροι ρέφερι που σφύριξαν αντιμετώπισαν προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο.
Στο παιχνίδι Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου ο Τριτσώνης δεν είδε την ανατροπή του Ντουγκλάο στο 0-0 και έτσι στέρησε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν από την άσπρη βούλα, ενώ στον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ ο Θάνος μπορεί να πήρε σωστή απόφαση με το να καταλογίσει το πέναλτι υπέρ του δικέφαλου του βορρά στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη από το Νάστο, όμως στην εκτέλεση του θα έπρεπε να δώσει επανάληψη, γιατί ο Λίνο που επωφελήθηκε από την απόκρουση του Ιτανζ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή. Επίσης ο Θάνος δεν είδε και το επικίνδυνο μαρκάρισμα του Σαγκανόφσκι στον Λίνο στο 84, οπού θα μπορούσε να αποβληθεί ο παίκτης του Ατρόμητου.
Στο Καραϊσκάκη ο Παμπορίδης βοηθήθηκε από το 6-0 των ερυθρόλευκων και έτσι τα όσα λάθη έκανε στον πειθαρχικό έλεγχο δεν θα του δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο διεθνής ρέφερι θα μπορούσε να είχε δείξει κάρτα στον Μιραλάς στο 9ο λεπτό για την αγκωνιά του στο Σκόκο, όπως επίσης θα μπορούσε να δείξει κάρτα και στον Μανωλά για το επικίνδυνο τάκλιν στον Μιραλάς. Μπορεί η ΑΕΚ να διαμαρτυρήθηκε στο 33΄ για το γκολ που ακυρώθηκε του Καφέ, όμως ο Παμπορίδης είδε σπρώξιμο του Ντιόπ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και συμφώνα με τον παρατηρητή σωστά έδωσε φάουλ, οπότε και η φάση τελείωσε εκεί. Σε ότι αφορά την φάση του 22ου λεπτού ο διαιτητής από το Κιλκίς σωστά έδειξε κίτρινη κάρτα για το δυνατό μαρκάρισμα του Ιμπαγάσα στον Γκερέιρο, ενώ όπως υποστήριξε και ο ίδιος στον παρατηρητή δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη στη συνέχεια γιατί ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη της ΑΕΚ και όχι για να κάνει κάτι άλλο. Κάρτα έπρεπε να δει και ο Νασούτι για αγκωνιά στον Φουστέρ, όπως επίσης και ο Ντιόπ που σε τρεις περιπτώσεις μάρκαρε σκληρά παίκτες των ερυθρόλευκων.
Στο Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης ο Μάνταλος θα μπορούσε να αποβάλει τον Ορόθκο για το χτύπημα εκτός φάσης στον Σουάνη, ενώ κόκκινη θα μπορούσε να είχε δείξει και στον Φλίσκα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Ουριμπάρι.
Στο Λάρισα-Εργοτέλης ο Τσινιάρης χαρίστηκε στον Αλεξόπουλο στις έντονες διαμαρτυρίες του για την κάρτα που είδε, ενώ στο ΟΑΚΑ ο Χαραλαμπίδης έκανε μια καλή διαιτησία και το μοναδικό λάθος έγινε από τον βοηθό Γκάγκα που υπέδειξε λανθασμένα στο 76΄ σε θέση οφσάιντ τον Κατσουράνη.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν ο Βοσκάκης στο Άρης-Πανσερραϊκός και ο Σιδηρόπουλος στο Ηρακλής-Πανιώνιος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου