Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αναβολή για τις 17 Μαρτίου πηρε Μαρινάκης και Θύρα 7


Αναβολή για της 17 Μαρτίου πήρε η εκδίκαση της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως συνυπεύθυνης, για δηλώσεις του προέδρου των «ερυθρολεύκων» μετά το ντέρμπι αιωνίων στο Καραισκάκη, ενώ την ίδια μέρα θα εκδικαστεί και η υπόθεση της ανακοίνωσης της «Θύρας 7», που εμπεριείχε δυσμενή σχόλια για τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή και για την οποία ο κ. Αντωνακάκης στην δίωξη που άσκησε θεωρεί συνυπεύθυνη την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών, κύριοι Βούλτσης και Γιαννίκος, βρέθηκαν εν όποιων της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ και αρχικά ζήτησαν η εκδίκαση και της υπόθεσης του κ. Μαρινάκη που κατηγορείται για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά και της ανακοίνωσης της Θύρας 7, να οριστεί για τις 24 Μαρτίου, επικαλούμενοι επαγγελματικό φόρτο εργασίας, ενώ εξήγησαν στην επιτροπή πως λόγω του ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να προσκομιστούν απαιτείται επιπλέον χρόνος. Το προεδρείο της Πειθαρχικής αρχικά έδειξε να μην συμφωνεί με την πρόταση του Ολυμπιακού για μεγάλη αναβολή και θέλησε να εκδικαστούν οι δυο υποθέσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο οι νομικοί εκπρόσωποι των ερυθρόλευκων επικαλέστηκαν την μεγάλης διάρκειας αναβολή που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ για το μπουκάλι που χτύπησε τον Μιραλάς στο ντέρμπι Κυπέλλου στη Τούμπα στις 2 Φεβρουαρίου και έτσι η επιτροπή αποφάσισε να δώσει στους ερυθρόλευκους αναβολή μέχρι της 17 Μαρτίου.
Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός βρέθηκε και την Τετάρτη στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την έφεση που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά την πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής της Σουπερ Λιγκ και κατάφερε να πάρει αναβολή για της 16 Μαρτίου. Έτσι ακόμα και αν διπλασιαστεί η ποινή των ερυθρόλευκων οι Πειραιώτες δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα. Αυτό διότι σύμφωνα με το άρθρο 29, παράγραφος 2β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, πρέπει να μεσολαβούν 5 ημέρες από την απόφαση μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και μέχρι το ματς με την ΑΕΚ μεσολαβούν μόλις 3 ημέρες, οπότε στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με την Ένωση ο Ολυμπιακός θα έχει κόσμο, ακόμα και αν η απόφαση της επιτροπής είναι για 2 αγωνιστικές χωρίς θεατές
Σε ότι αφορά την εξ αναβολής υπόθεση του ΠΑΟΚ για το μπουκάλι που έριξαν οπαδοί του δικέφαλου στο κεκλεισμένων των θυρών προημιτελικό Κυπέλλου στη Τούμπα, ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν αμφισβήτησε το συμβάν και τόνισε πως δεν το έριξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, αφού το ματς ήταν χωρίς θεατές, αλλά ένας εκ των 30 παρευρισκομένων που είχαν πρόσκληση και πως το μπουκάλι έσπασε σε μια διαφημιστική πινακίδα και στον Μιραλάς έφτασαν τα θραύσματα του, τα οποία όμως δεν τον τραυμάτισαν, γεγονός όπως υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης, που το επιβεβαιώνει και ο γιατρός του αγώνα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου