Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΞΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ, 3-1 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ…


Αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τίτλους. Μπορεί να είναι απλήρωτοι, μπορεί να είναι πιτσιρικάδες, μπορεί να είναι άπειροι, είναι όμως παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς, και η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά πάντα δυνατά.
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε και φέτος, δεν λύγισε.
Ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού βόλεϊ, πρόσθεσε ακόμα ένα κύπελλο στην τεράστια τροπαιοθήκη του, κάνοντας περίπατο απέναντι στο, κατά πολλούς φαβορί του τελικού, τον Ηρακλή, με 3-1 σετ, με μεγάλο πρωταγωνιστή και MVP του αγώνα, τον διαστημικό Ρολάντο Ντεσπέιν. Και αυτό είναι, μόλις, το πρώτο…

Χέρι – χέρι πήγαιναν οι ομάδες στο πρώτο σετ του τελικού, μέχρι το 14-14. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Γηραιός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού σε σερβίς και υποδοχή, ξεφεύγοντας με 19-16 και 22-18, φτάνοντας τελικά στο 25-21 και το 1-0.

Από εκεί και πέρα, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Θρύλου, με προορισμό την κούπα. Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και τώρα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-17). Αυτή τη φορά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν τα λάθη τους, πήραν πολύτιμο προβάδισμα 3 πόντων (18-21), το οποίο, όχι μόνο διατήρησαν, αλλά κατάφεραν να αυξήσουν, φτάνοντας στο 20-25 και την ισοφάριση σε 1-1.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και του τρίτου σετ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ (15-16), τον Ολυμπιακό, όμως, να πατάει το γκάζι στο τελευταίο κομμάτι του σετ, και με αιχμή του δόρατος έναν εκπληκτικό Ντεσπέιν να ξεφεύγει με 3 πόντους (17-20) με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στο 21-25. 2-1 για τον Θρύλο, ο οποίος βρισκόταν 1 σετ μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου.

Πολλοί περίμεναν την ύστατη αντίδραση από πλευράς Ηρακλή. Αυτή, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Ο Ντεσπέιν μπήκε «αγριεμένος» στο παιχνίδι και με συνεχόμενους πόντους έφερε τον Ολυμπιακό στο 1-4. Ο Ηρακλής μείωσε στους 2 πόντους (3-5), όμως αυτός ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος του Γηραιού, καθώς ο Ολυμπιακός ξέφυγε. 10-14 με τον Τζούριτς, με τον Ολυμπιακό, στην συνέχεια να πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό 11-2 (!!!), φτάνοντας στο θριαμβευτικό 12-25 και την νίκη – κατάκτηση του τροπαίου με 3-1 σετ.

Έτσι, ο τελευταίος «ερυθρόλευκος» πόντος, βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού, ένα κουβάρι, να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, του πρώτου φετινού τους τροπαίου …γιατί μετά ακολουθεί το άλλο το κύπελλο… το καλό…..

Τα σετ: 25-21, 20-25, 21-25, 12-25

Δηλώσεις:

Ανδρέας Ανδρεάδης:
«Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Έχει καρδιά και ψυχή. Το θέλαμε όλοι οι παίκτες. Παρά τα προβλήματα μας τα πάμε πολύ καλά. Στόχος μας η τετράδα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε δύσκολο έργο, όμως από την στιγμή που μπορούμε να επικρατούμε ομάδων όπως του Ηρακλή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε από όλη την Ελλάδα, που μας υποστήριξε. Μας έδωσαν ψυχή. Τον θέλουμε δίπλα μας. Εμείς κάναμε την δουλειά μας απέναντι στον κόσμο, και ελπίζουμε να κάνει και αυτός το δικό του. Ευελπιστούμε να κάνουμε το νταμπλ».

Γιάννης Καλμαζίδης:
«Τα παιδιά αυτά είναι παλικάρια που προσπαθούν για το καλύτερο. Έχουν ψυχή. Φοβόμουν την απειρία, όμως η θέληση τους ήταν τεράστια. Είμαστε πάρα πολύ καλοί σήμερα. Κάθε τέτοια νίκη μας δίνει φτερά και μας βοηθά για το μέλλον. Ο Ηρακλής είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν το φαβορί, όμως αποδείξαμε πως τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα».

Δημήτρης Τζούριτς:
«Μεγάλη χαρά η σημερινή. Από τότε που μάθαμε ότι ο τελικός θα γίνει στην Ορεστιάδα, είχα μόνο αυτό στο μυαλό μου. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε μια όμορφη πόλη, που έχω καλές αναμνήσεις. Αφιερώνω αυτό το κύπελλο σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού και την Ορεστιάδα, αλλά και σε όλους τους συμπαίκτες μου. Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα. Αντέχουμε, πάμε μπροστά, βλέπουμε θετικά. Χαιρόμαστε που φέραμε το κύπελλο».

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου