Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έτοιμοι για Μάλτα


Με την πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η εν Ελλάδι προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει του αγώνα με την Μάλτα στο Στάδιο «ΤαΚουαλ» στη Βαλέτα το Σαββάτο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς γνωρίζουν πως άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη ίσως αποδειχτεί καταδικαστικό στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και της απευθείας πρόκρισης της στα τελικά της διοργάνωσης.
Ο Πορτογάλος προπονητής έχοντας διαβάσει τον τρόπο παιχνιδιού της προσεχής αντιπάλου της Εθνικής ομάδας και πως θα παίξει κλειστά, προσανατολίζεται στο να παρατάξει ένα επιθετικό σχήμα. Στις πρόβες που έκανε ο Σάντος έδειξε πως θα προτιμήσει το 4-2-3-1 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια τους Παπασταθόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ δεν αποκλείεται λόγο του ότι ο αμυντικός της Μίλαν έχει καιρό να αγωνιστεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του ο Μόρας. Αριστερά στην άμυνα θα είναι ο Τζαβέλλας και δεξιά ο Τοροσίδης και αμυντικά χαφ θα είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης. Αριστερά τους θα έχουν τον Σαμαρά, δεξιά τον Νίνη και μπροστά τους τον Λυμπερόπουλο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.
Στο μεταξύ υπήρξε συζήτηση των αρχηγών της Εθνικής με τον τεχνικό διευθυντή Τακη Φύσσα αναφορικά με το πριμ πρόκρισης για την τελική φάση του ΕΥΡΟ και τελικά αποφασίστηκε λόγο της οικονομικής κρίσης να υπάρξει μείωση κατά 30% σε σχέση με το πριμ που πήραν οι διεθνείς στις προκρίσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και του Euro 2008.
Η αποστολή της Ελλάδας θα αναχωρήσει για την Μάλτα το πρωί της Παρασκευής από το Ελευθέριος Βενιζέλος και θα επιστέψει τη χώρα μας το βράδυ του Σαββάτου μετά την λήξη του αγώνα και την Κυριακή θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους και για το φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία που θα διεξαχθεί την Τρίτη το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Τον αγώνα Μάλτα-Ελλάδα θα διευθύνει ο Γερμανός Μικαέλ Βάινερ, ο οποίος σφυρίζει για πρώτη φορά παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως σε 4 αγώνες που έχει δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Μάλτα από το 1970 μέχρι σήμερα έχει μόλις μια νίκη με 1-0 στα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2008, μια ήττα και δυο ισοπαλίες.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου