Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Νίκη τίτλου για τις ερυθρόλευκες!


Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Μετς με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
οι "ερυθρόλευκες" δεν ξεκίνησαν καλά στο πρώτο σετ με αποτέλεσμα
ο Παναθηναϊκός να προηγήθει με 8-1, αλλά οι φιλοξενούμενες απάντησαν άμεσα, μειώνοντας σε 10-9. Ωστόσο, ένα σερί 7-0 του "τριφυλλιού" έφερε το σκορ στο 17-9 και το σετ κατέληξε εύκολα σε "πράσινα" χέρια με 25-16.
Οι "ερυθρόλευκες" ανασυντάχθηκαν και μπήκαν δυναμικά στο 2ο σετ, παίρνοντας από νωρίς μία διαφορά 4 πόντων (9-5), που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του σετ, αφού την κράτησαν μέχρι το τέλος, φτάνοντας στο 1-1 με 25-21.
Στο 3ο σετ ο Παναθηναϊκός συνήλθε κι έφτασε μέχρι τα μισά, προηγούμενος με 14-11. Ο Ολυμπιακός όμως με ένα απίστευτο ξέσπασμα 8-0, πέρασε μπροστά με 19-14, που ήταν αρκετό για να του χαρίσει το σετ με 25-19.
Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη στο 4ο σετ έδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα και ο Ολυμπιακός να πάρει το σετ με 25-20 και παράλληλα μια πολύ σπουδαία νίκη επι του αιωνίου αντιπάλου.

Τα σετ: 25-16, 21-25, 19-25, 20-25

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και ιδιαίτερα στην Ελενα Κόλεβα» τόνισε μετά το τέλος του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της τελικής φάσης, ο κ. Νικολάκης και πρόσθεσε: «Είχαμε συζητήσει με την Κόλεβα το ενδεχόμενο να παίξει ακραία κάτι το οποίο έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ντέρμπι. Είναι μία νίκη πολύτιμη όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας. Αφιερώνουμε τη νίκη στην Ιβάνα Τζούριτς».
Η πρώτη σκόρερ της ομάδας Ευαγγελία Χαντάβα τόνισε: «Νικήσαμε δίκαια. Μετά το πρώτο χαμένο σετ ανασυνταχθήκαμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα. Εχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα θέλουμε τη νίκη επί της Κερατέας προκειμένου να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας».
Η Μαρία Μαγγίνα είπε: «Με την τακτική στο σερβίς και με όπλο το μπλοκ καταφέραμε να σπάσουμε την έδρα του Παναθηναϊκού. Απομένουν τα 5 παιχνίδια του δευτέρου γύρου ο οποίος θα είναι πιο συναρπαστικός. Εχουμε το πλεονέκτημα καθώς περάσαμε στην κορυφή αλλά επιβάλλεται να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό».

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου