Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επίθεση Σούπερ Λιγκ σε Μπιτσαξή


Επίθεση στον Πάνο Μπιτσαξή εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τέταρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οπού παρουσιάστηκε το έργο της διοργανώτριας αρχής από το 2006 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα. Ο Πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ με αφορμή τις τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα αθλητισμού και την επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ χαρακτηρίζοντας ακατάλληλη την Λίγκα να διοργανώνει το πρωτάθλημα, ζήτησε από το κ. Μπιτσαξή να παρουσιάσει αληθινά στοιχειά αλλιώς να ανασκευάσει.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ… «Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη, όπως πιστεύει ο κ. Μπιτσαξής. Η Σούπερ Λίγκα δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν την ενορία του κυρίου Μπιτσαξή. Ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε, αλλά και να αποδείξουμε όσα λέμε, σε αντίθεση με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες τοποθετήσεις και τα βάζει με φανταστικούς εχθρούς. Θα παρουσιάσουμε αληθινά στοιχεία και το ίδιο θα περιμένουμε να κάνει και ο κ. Γενικός, διαφορετικά θα πρέπει να ανασκευάσει».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν στάθηκε μόνο στον Γενικό γραμματέα αθλητισμού, αλλά τα έβαλε και με τον τρόπο που λειτούργει η αστυνομία και η Πολιτεία στα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται εντός και εκτός γηπέδων και ξεκαθάρισε πως ο ΟΠΑΠ δεν χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει μεταξύ των δυο ανώνυμων εταιριών μια εμπορική συμφωνία και μια ανταποδοτική χορηγία.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ… «Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και στους φόρους. Γιατί δεν βλέπουμε αυτούς που κάνουν τα επεισόδια να τιμωρούνται. Το πρωτάθλημα που διοργανώσει η λίγκα είναι το καλύτερο που διοργανώνει η χώρα μας. Εδώ και αρκετό καιρό κατέθεσα πρόταση για εφαρμογή των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ. Δυστυχώς δεν είδα κανέναν να αντιδρά. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών παρόλο που έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν συλλαμβάνονται όσοι καίνε και σπάνε, όσοι μεταφέρουν βεγγαλικά; Δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια για τον εντοπισμό των φιλάθλων μέσω συστημάτων που τα διαχειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. Ας μας πει πότε συνελήφθησαν κάποιοι. Ας μας πει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τι προτείνει εκτός του ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερος έλεγχος;».

Π.ΚΟΜΝΗΝΟΣ… «Ο ΟΠΑΠ είναι θεσμικός μας συνεργάτης. Από την πλευρά μας τηρούνται απαρέγκλιτα οι συμφωνίες. Και ένας απλός παρατηρητής αναγνωρίζει ότι είναι μια σύμβαση με σαφείς όρους, ρήτρες κλπ. Είναι σύμβαση χορηγίας, δεν είναι μια απλή σύμβαση. Η απάντηση του ΟΠΑΠ και μπορείτε να απευθυνθείτε και σ’ αυτόν, είναι πως σέβεται απολύτως τις συμβάσεις και ό,τι απορρέει απ’ αυτές»

Μετά την ομιλία του Προέδρου της Σουπερ Λιγκ ο εκτελεστικό διευθυντής της διοργανώτριας αρχής Πατρίκ Κομνηνός παρουσίασε το έργο της Λίγκας από το 2006 μέχρι και σήμερα, τις αρμοδιότητες της, τις πληρωμές της Σουπερ Λιγκ προς την ΕΠΟ, το δημόσιο, την Ένωση Β και Γ Εθνικής, αλλά και προς την ελληνική αστυνομία στην οποία έχουν καταβληθεί φέτος από το 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το 5% των εισιτηρίων περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα για την ΕΛ.ΑΣ υπήρξαν και αιχμές για τον τρόπο που λειτούργει στο θέμα των συλλήψεων, αφού φέτος έχει προχωρήσει σε μόλις 393 την στιγμή που στην Αγγλία την ίδια σεζόν έχουν γίνει 3.391 συλλήψεις, ενώ τονίστηκε πως στα τελευταία 3 χρόνια από τις περίπου 800 συλλήψεις που έχουν γίνει στη χώρα μας για επεισόδια σε γήπεδα μόνο 12 από τους συλληφθέντες τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους την ίδια ώρα που στην Αγγλία από τις συνολικά 10.000 συλλήψεις την τριετία οι 7.000 βλέπουν τα παιχνίδια των ομάδων τους από τα αστυνομικά τμήματα.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της Σουπερ Λιγκ προς τους αρμοδίους φορείς που αφορούσαν επιχειρησιακά και νομοθετικά θέματα, ενώ ζητήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στηριχτεί απ όλους το ποδόσφαιρο.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ…. «Πρέπει να συντονίσει το έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της βίας. Θα πρέπει και οι δημοσιογράφοι να μην πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Πρέπει να στηριχθεί. Το ποδόσφαιρο προσφέρει τόση χαρά και αποτελεί ιδέα ειδικά για τα νέα παιδιά. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου