Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τιμωρούνται Παππάς και Μήτσιος όχι όμως και ο Κωνσταντινέας


Οι Ανδρέας Παππάς και Χρηστός Μητσιος έκαναν τα πιο σοβαρά λάθη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και θα τιμωρηθούν, σε αντίθεση με τον Κωνσταντινέα, ο οποίος μπορεί να αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε, όμως ο παρατηρητής του έβαλε καλό βαθμό και έτσι δεν θα έχει πρόβλημα.
Στον αγώνα της Τούμπας ο Κωνσταντινέας έδειξε να επηρεάζεται από την έδρα και δικαίως διαμαρτύρονται οι ερυθρόλευκοι για τις αποφάσεις του. Ο Καλαματιανός ρέφερι στη βουτιά του Βιειρινια στο 70΄ είδε με καθυστέρηση πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του έκανε πέναλτι και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κάνουν το 2-1 από την άσπρη βούλα. Στο ριπλει φαίνεται πως ο μέσος του ΠΑΟΚ σπρώχνει τον αμυντικό του Ολυμπιακού και στη συνέχεια χάνει την ισορροπία του με τον Παπαδόπουλο να διώχνει καθαρά τη μπάλα. Στο 66΄ ο Γκαρσια έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Χολπεμπας και στο 78΄ έπρεπε να δει την δεύτερη για την αψιμαχία που είχε με τον Μοδέστο. Επίσης λάθος είναι η απόφαση του Κωνσταντινέα να δώσει κόρνερ στο 48΄, καθώς η μπάλα μετά το σουτ του Ετο βρίσκει στο δοκάρι και καταλήγει άουτ, ενώ άδικη ήταν και η κάρτα που είδε ο Ιμπαγάσα στο 66΄για φάουλ που ποτέ δεν έγινε στον Βιειρινια, αφού ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού διώχνει καθαρά την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρηθήκαν και για την φάση του 45ου λεπτού οπού στο σουτ του Τζεμπούρ ο Κοντρέρας εδίωξε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή, ωστόσο επειδή το είχε κολλημένο στο σώμα του ήταν ακούσιο. Πάντως ο παρατηρητής Γιανναδάκης έκρινε καλή την διαιτησία του Κωνσταντινέα και δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του.
Εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές θα μείνει ο Ανδρέας Παππάς για τα σοβαρά λάθη που έκανε στο Πανιώνιος-Λάρισα. Στο 8ο λεπτό ο Πανκράτ θα πετύχει γκολ, όμως ο Αθηναίος θα το ακυρώσει θεωρώντας πως έχει γίνει φάουλ του Κούλιτς πάνω στον Κοντοές. Ο Παππάς θα είχε γλιτώσει αυτό το λάθος αν ο βοηθός του Τρύφων στην αρχή της φάσης είχε δει πως ο Κούλιτς ήταν σε θέση οφσάιντ και τον είχε υποδείξει. Στο 32΄ ο Κοντοές θα πέσει θεαματικά μετά το άγγιγμα του Ιγκλέσιας και θα πάρει πέναλτι. Στο 62΄ μετά από σέντρα του Βενετίδη ο Νταμπίζας θα πιάσει την κεφαλιά και ο Μετίν θα βρει την μπάλα με το αριστερό του χέρι και θα την στείλει στα δίχτυα. Ο Παππάς δεν θα δει την παράβαση και θα μετρήσει κανονικά το τέρμα της Λάρισας. Στο 81΄ο Αθηναίος ρέφερι θα ολοκληρώσει το ρεσιτάλ λαθών δίνοντας ακόμα ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Ιγκλέσιας, με τον Μάχο να μην τον έχει βρει. Ο παρατηρητής της αναμέτρησης Αμυγδαλής τα έχει επισημάνει όλα αυτά τα λάθη στην έκθεση του.
Ένα σοβαρό λάθος που θα του στοιχήσει έκανε και ο Χρήστος Μήτσιος στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στο 67΄ δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Ροτζέριο από τον Σανκαρέ, κάτι που το έχει σημειώσει στην έκθεση του και ο παρατηρητής του αγώνα Χριστόφορος Ζωγράφος και γι αυτό του έβαλε χαμηλό βαθμό.
Καλή ήταν η διαιτησία του Θάνου στο ΟΑΚΑ και σωστά δεν έδωσε πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο ακούσιο χέρι του Ριος, όπως επίσης και αυτό που ζήτησε η Καβάλα στο ακούσιο χέρι του Ματέος, ενώ θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Ντουγκλάο στο 63΄ για το επικίνδυνο μαρκάρισμα του πάνω στον Μπαχά. Σωστή και η απόφαση του βοηθού να ακυρώσει το τέρμα του Γκέντζογλου που ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στη Κέρκυρα, ο Σιδηρόπουλος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ενώ καλή ήταν και η διαιτησία του Σταθόπουλου στην Κρήτη. Βέβαια εκεί έγινε ένα λάθος από τον βοηθό Μπάλτα που σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ εις βάρος του Μελισσά στο 48΄, σε μία φάση που στην εξέλιξη της υπήρχε πέναλτι του Χίμπλιγκερ στον παίκτη του Ατρόμητου.
Ο Θανάσης Γιάχος στο ματς Πανσερραϊκός-Ξάνθη τα πήγε αρκετά καλά, ενώ απαρατήρητος πέρασε στο παιχνίδι Ηρακλής-Παναθηναϊκός ο Σταύρος Τριτσώνης.

Στο μεταξύ η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους δυο διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες Κυπέλλου την Τετάρτη. Στο ματς Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος ορίστηκε ο Τάσος Κάκος με βοηθούς του τους Τάτση και Καρσιώτη και στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διαιτητής θα είναι ο Μάνταλος με βοηθούς τους Μπαλτά και Γούκο.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου