Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μόνο ο Ζεβλάκοφ θα το θυμάται


Ελλάδα και Πολωνία αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο φιλικό που έδωσαν την Τρίτη το βραδύ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το οποίο θα θυμάται μόνο ο Ζεβλακοφ, καθώς ήταν το τελευταίο με την Εθνική του ομάδα. Παράλληλα το μόνο θετικό της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ότι ο Φερναντο Σαντος κατάφερε για 9ο παιχνίδι του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας να φύγει αήττητος, καθώς μετά τα επίσημα ματς με Γεωργία, Κροατία, Ισραήλ, Λετονία και Μάλτα, άλλα και τα φιλικά με Σερβία, Αυστρία, Καναδά και η Πολωνία δεν μπόρεσε να νικήσει την Ελλάδα. Βέβαια για ακόμα ένα παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο ίσως στη συνέχεια το πληρώσει, αφού μετά και τη νίκη του Ισραηλ κόντρα στη Γεωργία για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012 και οι Ισραηλινοί μπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Όπως και στο παιχνίδι με την Μάλτα έτσι και σε αυτό με την Πολωνία ο Σάντος επέλεξε να παρατάξει την Εθνική ομάδα με το 4-2-3-1, έχοντας όμως αλλαγές σε πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μόρας. Αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Λαγός και δεξιά ο Βύντρα, ενώ τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Καραγκούνης και Καφές, έχοντας μπροστά τους τον Κονέ, αριστερά τον Σαμαρά και δεξιά τον Φετφατζίδη και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Μικαελ Ζεβλάκοφ που αποφάσισε αν κρεμάσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στους ερυθρόλευκους τα 4 χρόνια που αγωνίστηκε με τον δαφνοστεφανομένο στο στήθος.
Η Ελλάδα δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή στο 11ο λεπτό με τον Μητρογλου να εξαπολύει έναν κεραυνό έξω από την περιοχή αναγκάζοντας Σαντομιέρσκι σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 21΄ η Πολωνοί απάντησαν στην ευκαιρία του Μήτρογλου με ένα σουτ του Λεβαντόφσκι το οποίο κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμαράς μετά από σέντρα του Κονέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων και κατέληξε κόρνερ. Στο 27΄ ο Ομπράνιακ από φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να πέσει στη γωνιά του και να διώξει και στη συνέχεια της φάσης ο μέσος της Λιλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 30΄ Καραγκούνης, Φετφατζίδης και Κονέ συνδυάστηκαν όμως ο μέσος της Μπρέσια δεν σημάδεψε σωστά. Στο 32΄ ήταν η σειρά των Πολωνών να συνδυαστούν άψογα και να βγάλουν τον Πέτσκο σε θέση βολής, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η εθνική ομάδα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 42 όταν ο Κονε έβγαλε τον Μήτρογλου τετ α τετ με τον Σαντομιέρσκι, όμως ο επιθετικός του Πανιωνίου νικήθηκε από τον Πολωνό τερματοφύλακα. Στο 44 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ακόμα μια ευκαιρία για να κάνει το 1-0, όμως ο Σαντομιέρσκι στην σέντρα του Σαμαρά στο δεύτερο δοκάρι ακούμπησε όσο χρειάστηκε την μπάλα για να μην την στείλει στα δίχτυα ο Μήτρογλου.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Εθνική μας ομάδα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Λεβαντόφσκι που επωφελήθηκε από το λάθος του Λαγού και ξεπέρασε το εμπόδιο του Βύντρα, βρέθηκε σε θέση βολής και αντί να σουτάρει προσπάθησε να περάσει και τον Χαλκιά με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μην τον αφήνει. Από εκεί και πέρα την μοναδική στιγμή που ακούστηκε το χειροκρότημα από τις εξέδρες ήταν στο 62΄οπου ο Ζεβλακοφ έδωσε την θέση του στον Τζόντλοβιετς και αποθεώθηκε από Πολωνούς και Έλληνες που βρέθηκαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Από την άλλη οι αλλαγές του Σαντος που πέρασε στο παιχνίδι τους Νινη, Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο, Σαλπιγγιδη, Τοροσίδη στις θέσεις των Μήτρογλου, Καραγκούνη, Λαγό, Κονε και Σαμαρά αποδιοργάνωσαν την ομάδα η οποία δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο του δευτέρου ημιχρόνου να επιβάλει τον ρυθμό της, ενώ η μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησαν ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Βυντρα που λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου