Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Θα γελάνε όλοι στην ΟΥΕΦΑ με το βίντεο του ΠΑΟ


Το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μπορεί να έγινε πριν δυο εβδομάδες, ωστόσο για κάποιους το ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε στη δημοσιότητα ένα video, το οποίο υποστηρίζει ότι το έχει στείλει και στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ μαζί με αλλά έξι, το οποίο προέρχεται από την αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΙ και δείχνει τις επίμαχες φάσεις που σχολιάζει ο τηλεκριτικός Περικλής Βασιλάκης. Στο συγκεκριμένο βίντεο το οποίο έχει διάρκεια 5 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, οι πράσινοι παρουσιάζουν 11 φάσεις που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τον διαιτητή και τους βοηθούς του.
Η πρώτη φάση είναι ένα μαρκάρισμα του Φουστέρ στον Καραγκούνη στο 10ο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό θα επισημαίνει πως δεν δόθηκε κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού. Η δεύτερη γίνεται στο 11ο λεπτό στην οποία οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κάρτα στον Τοροσίδη σε φάουλ που έκανε στον Λέτο. Ακολουθεί μια φάση στο 33 με τους πράσινους να ζητούν κάρτα στον Μοδέστο για φάουλ στον Ζιλμπέρτο Σιλβα και άλλη μια σε μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Νίνη, αν και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως ο αμυντικός του Ολυμπιακού διώχνει καθαρά την μπάλα, ενώ και στο 43 σε διεκδίκηση την μπάλας από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Νίνη, ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως έχει γίνει φάουλ στον παίκτη τους, παρά το γεγονός ότι η μπάλα είναι διεκδικήσιμη και ο παίκτης των ερυθρόλευκων παίρνει καλύτερη θέση, διώχνει και στη συνέχεια ο Νίνης τον τραβάει από τη φανέλα και τον ρίχνει στο έδαφος. Στο 90΄ οι πράσινοι ζητούν φάουλ σε τάκλιν του Παπαδόπουλου στον Σισέ, όμως ο παίκτης του Ολυμπιακού όπως φαίνεται από το ριπλέι έχει βρει την μπάλα και την διώχνει, ενώ στο 44΄ θεωρούν πως έχει γίνει πέναλτι από τον Τοροσίδη και όχι φάουλ του Νίνη στον αμυντικό των γηπεδούχων. Στο γκολ του Λέτο ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει μέσω του βίντεο ότι είχε προηγηθεί πέναλτι του Τοροσίδη στον Σαριέργκι. Στο 53 οι πράσινοι διαμαρτύρονται για ένα λάθος οφσάιντ και στο 82΄ για την ακύρωση του τέρματος του Κατσουράνη, τον οποίο ο βοηθός Τρύφωνας υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Το βίντεο του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται με την φάση του γκολ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις, το οποίο στο τριφύλλι θεωρούν πως δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρχε οφσάιντ.
Αυτό το βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια μέρα μετά από αυτό του Ολυμπιακού, στο οποίο φαίνεται πως πριν την αποβολή του Τοροσίδη, ο Λέτο χτυπάει με πρόθεση με τον αγκώνα του τον αμυντικό των ερυθρόλευκων και δεν τιμωρείται.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ, τουλάχιστον ακόμα, δεν έχει φτάσει κανένα από τα 7 βίντεο που ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι έχει στείλει, ενώ ακόμα και αν φτάσουν τα βίντεο μέσω της ΕΠΟ στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ομοσπονδία, από τη στιγμή που οι Καλόπουλος, Σαραϊδάρης και Τρύφωνας έχουν τιμωρηθεί από την ΚΕΔ και δεν έχει διαπιστωθεί δόλος στα λάθη τους τότε όπως όλα δείχνουν θα επιστραφούν στον αποστολέα.

Δείτε το video του Παναθηναικού εδώ

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου