Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αν έχεις τύχη διάβαινε


Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει ο θυμόσοφος λαός και η Εθνική ομάδα στον αγώνα με την Μάλτα είχε αρκετή, αφού όχι μόνο κατάφερε στο χειρότερο της παιχνίδι να νικήσει με 10 παίκτες και με γκολ που σημειώθηκε στο 94΄, άλλα αναρριχήθηκε και στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του ΕΥΡΟ 2012, καθώς η Γεωργία στο 90΄ επικράτησε της Κροατίας και την έριξε στη δεύτερη θέση.

Τζόρβας… «Όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες και ιδιαίτερα αυτά όπως το προχθεσινό που όλοι θεωρούν ότι τα έχεις κερδίσει πριν καν σφυρίξει την έναρξη ο διαιτητής. Είναι πιο δύσκολο να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει κανένα άγχος και δεν έχει τίποτα να χάσει»

Καφές… «Ήταν μια δύσκολη νίκη, αλλά πολύ σημαντική για εμάς καθώς μας φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου. Εμείς συνεχίζουμε, κοιτάμε την αναμέτρηση με την Μάλτα στην έδρα μας για να είμαστε πρώτοι στον όμιλο όταν έρθει η δύσκολη συνέχεια».

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στον αγώνα με την Μάλτα θύμιζε πολύ την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, οπού όπως και να έπαιζε στο τέλος έφευγε νικήτρια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην έπεισε ούτε τον Πορτογάλο τεχνικό με τον τρόπο που αγωνίστηκε στη Βαλέτα, ωστόσο αυτό που ήθελε το πήρε και δεν ήταν άλλο από τους τρεις βαθμούς χάρης το τέρμα που σημείωσε ο Βασίλης Τοροσίδης λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Τζόρβας… «Έχω πει την άποψη μου, αν μπορείς να κερδίζεις με κάποιο τρόπο, είναι σίγουρα καλύτερα από το να χάνεις. Την ψυχολογία που παίρνεις όταν κερδίζεις, δε μπορεί να σου τη δώσει κανείς. Να έχεις παίξει καλό ποδόσφαιρο και να χάνεις, στην ουσία δεν κερδίζεις κάτι».

Έτσι εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα με το τέρμα του αμυντικού του Ολυμπιακού η εθνική με τους 3 βαθμούς της νίκης έφτασε τους 11 την ιδία ώρα που στη Τιφλίδα η Κροατία έμενε στους 10 μετά την ήττα της από την Γεωργία η οποία έπιασε την τρίτη θέση με 9 βαθμούς. Αν και είναι νωρίς ακόμα η Ελλάδα πλέον διαχειρίζεται την τύχη της για το αν θα βρεθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Κίεβο για την κλήρωση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Τζόρβας… «Υπάρχει πολύς δρόμος για να μπορούμε να μιλάμε για την πρόκριση. Πρέπει να βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια, θα κοιτάξουμε στη συνέχεια το εντός έδρας με την Μάλτα που θα είναι επίσης καθοριστικό».

Καφές… «Εμείς θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε αυτό το πλεονέκτημα και να πάμε με διαφορά στο παιχνίδι με την Κροατία. Θέλουμε να φτάσουμε εκεί χωρίς απώλειες. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια γιατί όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και φάνηκε αυτό κόντρα στη Μάλτα»

Η νίκη στη Μάλτα δεν έχρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόνο ως φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του ΕΥΡΟ, αλλά την χρίζει φαβορί στο να μπει ως επικεφαλής ομίλου και στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014, που θα διενεργηθεί στις 30 Ιουλίου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η εθνική ομάδα να νικήσει και την Πολωνία στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι την Τρίτη στο Καραϊσκάκη και την Μάλτα τρεις μήνες αργότερα στο ίδιο γήπεδο για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ, αλλά και την Ιταλία στο φιλικό που θα γίνει στο Τορόντο στις 7 Ιουνίου.

Τζόρβας… «Εμείς θέλουμε τη νίκη και να παρουσιαστούμε σοβαροί. Μια νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα μας ανεβάσει και στην κατάταξη. Ακόμα και μια ισοπαλία με την Πολωνία και μια νίκη κόντρα στη Μάλτα τον Ιούνιο θα μας φέρει στους ισχυρούς των επόμενων κληρώσεων. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να έχει τον κόσμο στο πλευρό της».

Καφές… «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Είναι ένα φιλικό που ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα και να βελτιώσουμε λάθη που κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι. Θέλουμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει το θέαμα»

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπία της Εθνικής ομάδας βρέθηκε σε εκδήλωση της ομοσπονδίας για την ανακοίνωση νέας χορηγικής συμφωνίας εταιρίας τηλεπικοινωνιών με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το παρών σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας έδωσαν οι Γιάννης Φετφατζιδης, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζορβας και Παντελής Καφές, με τον μέσο της ΑΕΚ να τονίζει πως το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής είναι το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Καφές… « Αυτό είναι και το μυστικό για να τα καταφέρει μια ομάδα. Το καλό κλίμα δείχνει και την καλύτερη συνεργασία μέσα στο γήπεδο».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου