Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Χαραλαμπίδης και Μήτσιος στη διάθεση της ΚΕΔ


Πρωταγωνιστές για ακόμα μια αγωνιστική κατάφεραν να γίνουν οι διαιτητές που σφύριξαν τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου στη Σουπερ Λιγκ. Μάλιστα τα σοβαρά λάθη του Μήτσου στο Παναθηναϊκός-Καβάλα, του Χαραλαμπίδη στο Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός ανάγκασαν τους παρατηρητές να τους βάλουν χαμηλούς βαθμούς και η ΚΕΔ θα τους αφήσει για μερικές αγωνιστικές εκτός ορισμών, ενώ λάθη που όπως όλα δείχνουν δεν θα τους κοστίσουν την τιμωρία τους, έκαναν και οι Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ και Γιάχος στο Λάρισα-Ηρακλής.

Στο ΟΑΚΑ ο Μήτσιος δεν ήξερε τι σφύριζε και προσπαθούσε να διορθώσει το ένα του λάθος με το να κάνει άλλο λάθος. Στο 24ο λεπτό η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Περειρίνια από τον Σπυρόπουλο, αφού ο αμυντικός των πρασίνων τραβάει τον αντίπαλο του και τον ρίχνει στο έδαφος, όμως ο Μήτσιος δεν είδε την παράβαση και στέρησε την δυνατότητα από του φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 2-1. Στο 43΄ ο Αμπντούν κάνει τη σέντρα η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι του Σιμάο και στη συνέχεια στο απλωμένο χέρι του και ο Ηπειρώτης ρέφερι σφυρίζει την εσχάτη των ποινών, η πρώτη εις βάρος των πρασίνων εδώ και 2,5 χρόνια, όμως σύμφωνα με τον παρατηρητή Δημήτρη Καλύβα, ο Μήτσιος έχει κάνει λάθος, γιατί ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν έχει πρόθεση να σταματήσει την μπάλα με το χέρι. Προφανώς ο διαιτητής θέλοντας να διορθώσει το λάθος του πήρε την απόφαση στο 63΄ να δώσει πέναλτι στην βουτιά του Νίνη, θεωρώντας πως ο Θεοδωρέλλης τον έχει ανατρέψει, όμως όπως φαίνεται και από το ριπλέι ο παίκτης της Καβάλας δεν βρίσκει τον μέσο των πρασίνων. Το λάθος του Μήτσιου έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 3-2. Στο 75΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Βύντρα στον Ουνουάτσι. Πάντως ο παρατηρητής έχει σημειώσει στην έκθεση του μόνο τις δυο περιπτώσεις πέναλτι αυτή του Σιμαο και του Νινη και όχι τις άλλες δυο.

Εκτός από τον Μήτσιο σε διαθεσιμότητα θα τεθεί και ο Χαραλαμπίδης για τα λάθη του στο παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Ολυμπιακού και Πανσερραϊκού. Ο Καβαλιώτης ρέφερι στο 65΄ δεν είδε πως ο Νταλέ κατέβασε την μπάλα με το χέρι και αντί να σφυρίξει το φάουλ άφησε την φάση να συνεχιστεί με αποτέλεσμα να δώσει το πέναλτι στην ανατροπή του παίκτη των Σερρών από τον Ποτουρίδη. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό λάθος του Χαραλαμπίδη που ανάγκασε τον παρατηρητή της συνάντησης Μαζαράκη να του βάλει χαμηλό βαθμό, αλλά και η φάση στο 69ο λεπτό όπου ο διαιτητής από τη Καβάλα δεν ήξερε τι έδινε, αφού παρασύρθηκε και από το λάθος του βοηθού Γεωργαράκου που είδε πως ο Φετφατζίδης που σημείωσε το τέρμα ήταν οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Ριέρα ανατράπηκε από τον Μαβενέ, όμως η μπάλα πήγε στον Φετφατζίδη που την έστειλε στα δίχτυα, το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά γιατί πρώτον κανείς από τους Ριέρα και Φετφατζίδη δεν είναι σε θέση οφσάιντ και δεύτερον ο κανονισμός αναφέρει πως σε περίπτωση πέναλτι το πλεονέκτημα θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε βέβαιη επίτευξη τέρματος και από τη στιγμή που ο Φετφατζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Ο Χαραλαμπίδης όμως είδε τον βοηθό που είχε υποδείξει λανθασμένα οφσάιντ τον Φετφατζίδη και γύρισε την φάση πίσω ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας πέναλτι στην ανατροπή του Ριέρα, σε αυτή τη περίπτωση έπρεπε να αποβάλει και τον Μαβενέ, γιατί ανέκοψε αντικανονικά τον μέσο του Ολυμπιακού που ήταν σε προφανή θέση.

Ένα σοβαρό λάθος έκανε και ο Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 20ο λεπτό έπρεπε αρχικά να δώσει πέναλτι στο τράβηγμα του Μόνχε στον Σαλπιγγίδη, όμως άφησε την φάση να εξελιχθεί ο επιθετικός του δικέφαλου του βορρά έπεσε πάνω στον Γιακούποβιτς και του έκανε επιθετικό φάουλ και ο διαιτητής αντί να καταλογίσει την παράβαση συνέχισε την φάση με τον Λίνο να σημειώνει το γκολ το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει.

Πέναλτι έγινε και στο παιχνίδι Λάρισα-Ηρακλής, όταν ο Λίμα στο 49΄ανέτρεψε τον Μετίν, όμως ο Γιάχος δεν είδε την παράβαση, ενώ στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ ο Κάκος παρασύρθηκε από το πέσιμο του Γιάχιτς στο 76΄και θεώρησε πως ο Πουλίδο έχει ανατρέψει τον παίκτη της ΑΕΚ σφυρίζοντας πέναλτι.

Στο Άρης-Πανιώνιος ο Μάνταλος δεν είχε την δύσκολη φάση, ωστόσο θα έπρεπε να τιμωρήσει με κάρτες ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, ενώ καλή ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη στο Ατρόμητος-Κέρκυρα και του Κωνσταντινέα στο Ξάνθη-Εργοτέλης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου