Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Άλωσε και την Γλυφάδα ο Θρύλος!


Αυτός ήταν Ολυμπιακός! Η καρδιά του πρωταθλητή χτύπησε και πάλι δυνατά μέσα στην Γλυφάδα με τους Ερυθρόλευκους παρά τα πολλά προβλήματα αγωνιστικά και μη να παίρνουν την νίκη απέναντι στον τον υπερπλήρη Παναθηναϊκό με 3-2 σετ. .
Η πρωταθλητές αγωνίστηκαν με τον Δημήτρη Τζούριτς τραυματία αφού χρειάστηκε να δέσει τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού του ενώ ήταν και οκτώ ημέρες απροπόνητος. Παράλληλα ο Ρολάντο Ντεσπέιν δεν μπόρεσε να αγωνιστεί εξαιτίας ενοχλήσεων στα γόνατα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στον αγώνα με τη Μπούντβα ενώ ο Ντίμα Φιλίποφ πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στη βασική επτάδα σε επίσημο παιχνίδι.

Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Σάκι 14 (12/28 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 22 (22/38 επ.), Ψάρρας 1, Πανταλέων 7 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 12 (10/19 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. - 40% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (66% υπ. - 34% άριστες)/ Μηνούδης, Ντονάς, Κόβατς, Γκενς

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Φράγκος 16 (14/25 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 18% άριστες), Φιλίποφ 1, Κραλ 15 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Ανδρεάδης 7 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 34 (30/54 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 26% άριστες), Κουζούνης -λ 56% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης.

Δηλώσεις.
Γιάννης Καλμαζίδης: «Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και για την συνέχεια. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, αφού είδαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια παρά τα προβλήματα που έχουμε. Κέρδος είναι επίσης και τα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως οι Φιλίποφ, Φράγκος, αλλά σήμερα έπαιξαν εξαιρετικά ενώ πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Τζούριτς ο οποίος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε».
Στέλιος Καζάζης: «Είχαμε αδικαιολόγητη νευρικότητα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού αλλά και μια ανυπομονησία να κερδίσουμε που μας γύρισε μπούμερανγκ. Το χειρότερο σημείο μας και κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό ήταν ο συνδυασμό μπλοκ-άμυνα, όπου ήμασταν πάρα πολύ κακοί, κάτι το οποίο το πληρώσαμε στο τέλος. Η παρουσία των οπαδών που σε όλη τη διάρκεια προσπάθησαν να σπρώξουν την ομάδα ήταν εξαιρετική, όπως ήταν και η συμπεριφορά τους στον αντίπαλο. Να είναι σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα θα τους κάνουμε χαρούμενους. Έχουμε ακόμα πολλά να αλλάξουμε και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».
Δημήτρης Τζούριτς: «Επαιξαν όλα τα παιδιά καλά. Για τον Φιλίποφ ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που παίζει και τα πήγε εξαιρετικά, ο Φράγκος κράτησε την ομάδα στα κρίσιμα σημεία. Δεν νομίζω ότι ξεχώρισα εγώ, αλλά σήμερα κερδίσαμε γιατί παίξαμε σαν ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, μπήκα πολύ νωρίς σε ματς, χωρίς προπόνηση, αφού χρειαζόμαστε τους βαθμούς και έπρεπε να νικήσουμε. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα».

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου