Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νίκες σε Άντρες και Γυναίκες στο πόλο!


Την 10η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός.
Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με σκορ 14-5 τη Χίο και συνεχίζουν να απολαμβάνουν την μοναξιά του ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
Να σημειωθεί πως η Θύρα 7 Χίου, πριν από την έναρξη του αγώνα, βράβευσε τους Γιώργο Ντόσκα και Γιάννη Φουντούλη, από πλευράς Ολυμπιακού, όπως και τον πρόεδρο του ΝΟΧ Παναγιώτη Παππή. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που γέμισαν ασφυκτικά το Ιωνικό κολυμβητήριο, φώναζαν υπέρ της ομάδας τους, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7, φωνάζοντας: «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Στα αγωνιστικά, η Χίος προηγήθηκε με 2-1 χάρις σε γκολ του Γιώργου Φουντούλη αλλά από το 2ο οκτάλεπτο και μετά κατέρρευσε και ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Πέτρε Σάντα.
Ο Ολυμπιακός παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλή άμυνα έφτασε στις 101 συνεχόμενες νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιώργος Ντόσκας ο οποίος πέτυχε 5 γκολ.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής, Βαγγέλης Πάτερος δήλωσε: «Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και αισθανθήκαμε ότι παίζουμε στον Πειραιά. Μακάρι την υποστήριξη που έχουμε όταν αγωνιζόμαστε στην επαρχία να την έχουμε και στο Κολυμβητήριο του Πειραιά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και την απόδοσή τους στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Στο πρώτο οκτάλεπτο παίξαμε καλά στην επίθεση και άσχημα στην άμυνα. Στη συνέχεια για δυόμισι οκτάλεπτα η αμυντική μας λειτουργία ήταν καταπληκτική και κλειδώσαμε τη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Ντόσκα: «Το κλειδί της νίκης ήταν το μεγάλο όπλο της ομάδας μας, δηλαδή η αμυντική μας λειτουργία. Ταυτόχρονα είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και περάσαμε ένα εύκολο απόγευμα. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για τη συμπαράστασή τους».

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-3, 0-3, 2-4

Οι σκόρερς της Χίου: Σάντα 2, Φουντούλης Γ. 1, Μιμίδης 1, Κότεριλ 1.

Οι σκόρερς του Ολυμπιακού: Ντόσκας 5, Θεοδωρόπουλος 2, Φουντούλης Ι, 2, Κομάντινα 1, Μυλωνάκης 1, Αφρουδάκης Χ. 1, Δελακάς 1, Μπλάνης 1.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και το αήττητο σερί της γυναικείας ομάδας πόλο του Θρύλου, καθώς τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν και του Πανιωνίου με 11-4 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 2ου γύρου του πρωταθλήματος.

Τα γκολ του Θρύλου πέτυχαν οι Αβραμίδου 5, Κρεγκ 2, Μανωλιουδάκη 2, Μαυρέλου 1 και Ψούνη 1. Για τον φιλοξενούμενο Πανιώνιο σκόραραν οι Αλεξάκη 2, Αποστολίδη 1 και Κόζα 1.

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου