Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Όταν το ποδόσφαιρο πάει 20 χρόνια πίσω


Η επίθεση του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον δημοσιογράφο της NOVA που μετέδιδε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καβάλα γύρισε το ποδόσφαιρο 20 χρόνια πίσω. Ο πρώην Πρόεδρος των πρασίνων μπορεί να μην έχει πάρει θέση στο διοικητικό μπάχαλο που επικρατεί στην ΠΑΕ, ωστόσο αποφάσισε να θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές, που όταν το έκρινε απαραίτητο έμπαινε στους αγωνιστικούς χώρους και απειλούσε θεούς και δαίμονες. Έτσι την Κυριακή κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα των πρασίνων και λίγο μετά την βουτιά του Νίνη στο 63ο λεπτό ο σπίκερ βλέποντας από το ριπλέι πως δεν υπήρξε κανένα πέναλτι σχολίασε την απόφαση του διαιτητή και αυτό προκάλεσε την εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπούθ όπου γινόταν η μετάδοση του συνδρομητικού καναλιού και επιτέθηκε φραστικά στον δημοσιογράφο που τόλμησε να πει την γνώμη του, με αποτέλεσμα για μερικά λεπτά να διακοπεί η περιγραφή του αγώνα. Μάλιστα λίγο πριν διακοπεί η μετάδοση ακούστηκε και από τα μικρόφωνα που δεν είχαν κλείσει η συνομιλία του Γιώργου Βαρδινογιάννη με τον σπορτκαστερ, με τον πρώην πρόεδρο των πρασίνων να του λέει « Δεν ήταν πέναλτι; Τα πόδια του δεν τα πήρε;» και τον δημοσιογράφο να προσπαθεί να του εξηγήσει τι έδειξε το ριπλει.
Σαν να μην έφτανε η εισβολή- παρέμβαση του Βαρδινογιάννη στο μπουθ όπου γινόταν η μετάδοση που προκάλεσε και την διακοπή της για μερικά λεπτά, μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού σε δηλώσεις του τα έβαλε με τους σπίκερ των αγώνων.
Την παρέμβαση του Γιώργου Βαρδινογιάννη προς τον σχολιαστή του τηλεοπτικού σταθμού NOVA, κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα καταδίκασε αρχικά το συνδρομητικό κανάλι, στη συνέχεια η Σουπερ Λιγκ και λίγο αργότερα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.
Σε ότι αφορά την ανακοίνωση της NOVA αυτή αναφέρει πως η παρέμβαση του Γιώργου Βαρδινογιάννη η οποία έγινε με απρεπή και έντονο τρόπο κατά του δημοσιογράφου του σταθμού Άγγελου Στυλιάδη, επειδή υποστήριξε πως δεν υπήρξε πέναλτι στο Νινη, υποχρέωσε τον δημοσιογράφο να διακόψει τη μετάδοση και πως με λύπη διαπιστώθηκε ότι στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών επιστρέψανε συμπεριφορές του παρελθόντος και πως είναι αδιανόητο παράγοντες του ποδοσφαίρου να επεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στην δουλεία μας.
Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή στην ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκαζε απερίφραστα την παρέμβαση του πρώην Προέδρου του Παναθηναϊκού κυρίου Γιώργου Βαρδινογιάννη προς τον σχολιαστή του καναλιού NOVA και μεταξύ άλλων τόνιζε πως πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο την νουθεσία προς τον σχολιαστή και ως αποτέλεσμα την διακοπή μιας μετάδοσης, δεν συνάδουν με την προσπάθεια για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και πως μια ΠΑΕ, η οποία έχει ήδη τιμωρηθεί για την συμπεριφορά των φιλάθλων της θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική για την διασφάλιση ομαλών συνθηκών παραγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα κατά τον οποίο εκτίεται η σχετική ποινή. Η ανακοίνωση της Λίγκας κατέληγε πως είναι σημαντικό σε μία περίοδο όπου οι απόλυτοι αριθμοί δικαιώνουν την διαρκή προσπάθεια της Super League για αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, οι ίδιοι οι παράγοντες με δράσεις και δηλώσεις τους να μην υποβαθμίζουν και να ακυρώνουν αυτή την προσπάθεια».
Για πρωτοφανές και απαράδεκτο περιστατικό λογοκρισίας, κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και καλεί την διοίκηση των «πράσινων» να πάρει θέση, αλλά και την Σούπερ Λίγκα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, διαφορετικά στον ΠΣΑΤ είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν την συμπεριφορά του κ. Βαρδινογιάννη στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προασπίζοντας την ελευθεροτυπία και την αξιοπρέπεια των αθλητικών δημοσιογράφων, ενώ καλεί και τις ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, να παρέμβουν ώστε να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα περιφρούρησης της ελευθεροτυπίας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητικών συντακτών.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου