Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πρόβλημα οι Αρετόπουλος και Παμπορίδης


Δυο διαιτητές πήραν χαμηλό βαθμό από τους παρατηρητές και είναι πιθανό να μείνουν για κάποιες αγωνιστικές έκτος ορισμών και συγκεκριμένα οι Αρετόπουλος και Παμπορίδης.

Σε ότι αφορά τον Αρετόπουλο, ο Τρικαλινός διαιτητής στην αναμέτρηση Ηρακλής-Ατρόμητος δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στο 50ο λεπτό σε σπρώξιμο του Κατσικά στον Τατο, ενώ και ο Ελευθερόπουλος έχει βρει τα πόδια του παίκτη του Ατρόμητου και αυτό το λάθος του το επεσήμανε και ο παρατηρητής Σιπκας, ο οποίος του έβαλε χαμηλό βαθμό.

Από την άλλη ο Παμπορίδης έκανε δυο σοβαρά λάθη, στο παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το πρώτο στο 63 οπού δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μόνχε από μαρκάρισμα του Χίμπλιγκερ και το δεύτερο στο 92΄ όπου πάλι δεν έδωσε πέναλτι αυτή τη φορά υπέρ των γηπεδούχων σε τράβηγμα του Σέλεζι στον Μπούντιμιρ. Πάντως στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ του Μπούντιμιρ στον Σέλεζι, που αν ο Παμπορίδης το είχε δώσει τότε δεν θα μιλάγαμε για πέναλτι. Το διπλό λάθος του Κιλκισιώτη διαιτητή το έχει καταγράψει και στην έκθεση του ο παρατηρητής του αγώνα Ηλίας Χατζής.

Μπορεί οι Αρετόπουλος και Παμπορίδης να μείνουν για μερικές αγωνιστικές εκτός ορισμών, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο και με τον Σταθόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά του Άρη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η φάση για την οποία διαμαρτυρηθήκαν οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτή του 66ου λεπτού όπου μετά από φάουλ του Νέτο, ο Μίσελ με κεφαλιά έκανε το 1-1, όμως ο Σταθόπουλος ακύρωσε το γκολ, καθώς είδε πως ο Ρουίς είχε κάνει νωρίτερα επιθετικό φάουλ στον Βύντρα. Στο μοναδικό ριπλέι που έδειξε το συνδρομητικό κανάλι είναι δύσκολο να βγει ασφαλές συμπέρασμα για το τι έχει πραγματικά συμβεί, ενώ ο παρατηρητής Αμυγδαλής στην έκθεση του αναφέρει πως από τη στιγμή που έχει σφυριχτεί φάουλ πριν το γκολ η φάση θεωρείται ως μη γεννώμενη, δικαιώνοντας με αυτό τον τροπή τον Σταθόπουλο.

Στο ματς Κέρκυρα-Ολυμπιακός ο Ανδρέας Παππάς, δεν είχε την δύσκολη φάση, όμως θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός σε ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα, όπως αυτό του Ιωάννου στο 51 πάνω στο Ριέρα, όπου αν ο Αθηναίος ρέφερι έβγαζε κάρτα θα ήταν και η δεύτερη του παίκτη της Κέρκυρας, ενώ ένα λάθος έκανε ο βοηθός Αργυρός υποδεικνύοντας οφσάιντ στο 66΄τον Μιραλάς που έφυγε από κανονική θέση.

Πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο αντιμετώπισε ο Καλόπουλος στο Καβάλα-Λάρισα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε την κάρτα στο τσεπάκι του σε σκληρή μαρκαρίσματα, όπως αυτό στο 21΄ σε αγκωνιά του Αμπντούν στον Μπλάζεκ.

Ικανοποιημένος από την διαιτησία του Γιάχου στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός-ΑΕΚ έμεινε ο παρατηρητής Γιώργος Δούρος, ενώ απαρατήρητος πέρασε ο Κάκος στο Πανιώνιος-Ξάνθη και ο Μήτσιος στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου