Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόβλημα ο Ελευθερίου, τη γλίτωσε ο Παππάς


Το πέναλτι όπως φαίνεται είναι το αδύναμο σημείο των διαιτητών, αφού για ακόμα μια αγωνιστική εκεί εντοπίστηκε το πρόβλημα. Μπορεί βέβαια η εικόνα των ρέφερι που σφύριξαν τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής να ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο τα λάθη δεν έλειψαν για ακόμα μια φορά.

Τα περισσότερα και σημαντικότερα λάθη της αγωνιστικής σημειώθηκαν στο ματς της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό, με τον βοηθό Ελευθέριου να υποδεικνύει δυο φορές λανθασμένα οφσάιντ τον Σίμιτς με αυτή μάλιστα του 62ου λεπτού να έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί και το κανονικό τέρμα που σημείωσε ο 30χρονος Σέρβος μέσος που θα ήταν και το τρίτο των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο διαιτητής της συνάντησης Ανδρέας Παππάς δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Κατσιαρός στον Νταλέ και στέρησε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν. Μπορεί ο παρατηρητής Παπατριανταφύλλου να έβαλε χαμηλό βαθμό και στον Ελευθερίου αλλά και στον Παππά, όμως η ΚΕΔ αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Αθηναίο ρέφερι, τον οποίο και όρισε στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο.

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ολυμπιακό η διαιτησία του Καλόπουλου ήταν αρκετά καλή, ωστόσο υπήρξαν και χλιαρές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για την φάση του 34ου λεπτού, οπού ο Τοροσίδης στην προσπάθεια του να πάρει καλύτερη θέση από τον Σολάκη τον τράβηξε και τον ανέτρεψε εντός περιοχής, όμως ο Θεσσαλονικιός ρέφερι δεν είδε την παράβαση και έδωσε συνεχεία στο παιχνίδι.

Για ένα πέναλτι διαμαρτυρήθηκε και η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όταν στο 41΄ ο Μίσελ βρέθηκε στο έδαφος, με τον Γιάχο να θεωρεί πως ο Φλίσκας δεν βρήκε τον παίκτη της Ένωσης και γι αυτό δεν έδωσε τίποτα, ενώ παράπονα για πέναλτι που δεν έδωσε ο Μάνταλος στο ματς Ηρακλής-Κέρκυρα είχαν οι γηπεδούχοι σε ανατροπή του Ζέρκα από τον Μαιστόροβιτς στο 32ο λεπτό της συνάντησης.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντινέας είχε μια δύσκολη φάση στο 18ο λεπτό που χρειάστηκε αρκετά ριπλέι για να διαπιστωθεί εάν ο Χαλκιάς βρίσκει πρώτα μπάλα και μετά τα πόδια του Τόχα, ενώ ο Μεσσήνιος ρέφερι θα μπορούσε να είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τσιρίλο στο 86΄.

Καλή ήταν η διαιτησία του Σταθόπουλου στον αγώνα Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Θάνος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, ενώ θετική ήταν και η διαιτησία του Αρετόπουλου στο Πανιώνιος-Καβάλα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου