Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τις 100 νίκες έφτασε ο Ολυμπιακός!


Στο Πόλο ένα ακόμα ρεκόρ πέτυχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.
Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 14-6 του ΝΟ Λάρισας για την 9η αγωνιστική και πανηγύρισαν την 100ή συνεχόμενη νίκη τους σε αγώνες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος!
Επιπλέον, ο Ολυμπιακός έφτασε στις 91 συνεχόμενες νίκες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ και χρειάζεται άλλες 9 για να φτάσει στην απόλυτη 100άρα!
Μετά τον αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος δήλωσε."Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλα τα παιδιά που έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Για να χτιστεί αυτό το νικηφόρο σερί αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Η ομάδα κάθε φορά που πέφτει στην πισίνα το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα έρθει η νίκη. Ανεξαρτήτως που θα φτάσει αυτό το σερί, εύχομαι οι επόμενοι προπονητές και παίκτες του Ολυμπιακού να το ξεπεράσουν. Όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού αρέσκονται στις προκλήσεις. Έτσι άλλωστε δημιουργήθηκε ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού.
Για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκαν οι Αντώνης Βλοντάκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Τάσος Σχίζας και Γιώργος Ντόσκας. Τα οκτάλεπα: 4-0, 2-2, 2-3, 4-1.
Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Φουντούλης 6, Μυλωνάκης 2, Κομάντινα 1, Θεοδωρόπουλος 1, Αφρουδάκης 1, Ξενάκης 1, Μπλάνης 1, Δερβίσης 1. ΝΟ Λάρισας (Κώστας Σακκαλής): Αληχανίδης 4, Γαλανός 1, Βαμβουνάκης 1.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα για την 9η αγωνιστική.
ΠΑΟΚ - Εθνικός 8-5
ΝΟ Πατρών - Χίος 10-9Ολυμπιακός - Λάρισα 14-6
Πανιώνιος - Π. Φάληρο 13-6
Καλαμάκι - Παναθηναϊκός 9-14
Βουλιαγμένη - ΝΕ Πατρών 18-4

Με τον Δημήτρη Τζούριτς μεγάλο πρωταγωνιστή ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα μέσα από την Θεσσαλονίκη επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ για την 12η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας βόλεϊ Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι με τον Τζούριτς να πετυχαίνει 26 πόντους μετά τους 34 που είχε πετύχει μέσα στην Γλυφάδα αλλά και με τον νεαρό Ανδρέα Φράγκο στο βασικό σχήμα έκαναν επίδειξη δύναμής απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε του πρωταθλητές. Πλέον οι πειραιώτες ανέβηκαν στην δεύτερη θέση, με τον Παναθηναϊκό και την ΕΑΠ έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ οι θεσσαλονικείς έμειναν στην πέμπτη θέση με 22 βαθμούς. Τα σετ: 19-25, 21-25, 20-25
Στα υπόλοιπα παιχνίδια Μπροστά, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο κλειστό της Γλυφάδας.
Την όγδοη σερί νίκη της πανηγύρισε η ΕΑΠ, που επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του Πανελληνίου στην Κυψέλη και παρέμεινε στην 3η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό. Τέλος από τα περίεργα της αγωνιστικής ήταν ότι ο Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Γλυφάδα ταξίδεψε με το τραίνο για την Θεσσαλονίκη για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Επίκουρος Πολίχνης - Αρης 1-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς 3-2
ΓΣ Λαμίας - Ηρακλής 1-3
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-3
Παναθηναϊκός - Απόλλων Καλαμαριάς 3-0
Πανελλήνιος - ΕΑ Πατρών 0-3

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου