Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ποδαρικό με το δεξί έκαναν οι διαιτητές


Ποδαρικό με το δεξί έκαναν οι διαιτητές που σφύριξαν τους αγώνες της νέας χρονιάς στη Σουπερ Λιγκ. Η 16η αγωνιστική ίσως θα πρέπει να γίνει οδηγός της ΚΕΔ και για το μέλλον, αφού είναι η πρώτη φορά την φετινή σεζόν που και οι 8 διαιτητές που σφύριξαν τις αναμετρήσεις της Τρίτης και της Τέταρτης, αλλά και οι βοηθοί τους δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Την Τρίτη ο Καλόπουλος πέρασε απαρατήρητος στα Πηγάδια και στο παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός, ενώ στη μοναδική φάση που υπήρξαν παράπονα από τον Χριστοδουλόπουλο ότι του έγινε πέναλτι από τον Μπόατεγκ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Θεσσαλονικιός ρέφερι που ήταν κοντά στη φάση ενήργησε σωστά. Καλή ήταν και η διαιτησία του Τριτσώνη στο ματς Ατρόμητος-Λάρισα, ενώ ο Παμπορίδης στο παιχνίδι του Άρη με την Καβάλα μπορεί να αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού άφησε ατιμώρητα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά στο δεύτερο μέρος λειτούργησε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις.
Αρκετά καλές ήταν και οι διαιτησίες των ρέφερι που σφύριξαν τους αγώνες της Τετάρτης. Μπορεί στο Καραϊσκάκη ο Μαρίνος Ουζουνιδης να διαμαρτυρήθηκε έντονα για την φάση του 73ου λεπτού, θεωρώντας πως ο Ποτουριδης ανέτρεψε τον Σολτάνι, όμως είχε άδικο αφού ο Κωνσταντινέας που ήταν μπροστά την φάση είδε πως ο παίκτης του Ηρακλή με βουτιά προσπάθησε να τον ξεγελάσει και να κερδίσει το πέναλτι και γι αυτό το λόγο του έδειξε για θέατρο κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη του και γι αυτό αποβλήθηκε.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε και ο Βοσκάκης στο ΑΕΚ-Κέρκυρα, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 75, όμως η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι του Βενέτη και μετά στο χέρι του όποτε δεν έχει πρόθεση, ενώ και ο Αμπαρκιολης είχε μια καλή διαιτησία στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης. Ο Κουκουλάκης που μετά την τιμωρία του στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε μετά από 3 μήνες και σφύριξε το Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος σύμφωνα με τον παρατηρητή ενήργησε σωστά στην φάση του 16ου λεπτού και δεν έδωσε πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε μονομαχία του Μόνχε με τον Όμο, ενώ θα μπορούσε στο 50ο λεπτό να δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζαραδούκα για το μαρκάρισμα του στον Τσότσαλιτς.
Τέλος θετική κρίθηκε από τον παρατηρητή και η διαιτησία του Θάνου στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ, με τον Σωμαρακάκη να θεωρεί πως ο διαιτητής από τα Γρεβενά σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο 68΄στην ανατροπή του Νταλέ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου