Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός.


Παρά της σημαντικές του απουσίες, ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Μπούντβα, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες στο Tie Brake. Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι όμως ήθελαν να κλείσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα την Ευρωπαϊκή τους σαιζόν, πετυχαίνοντας μια νίκη γοήτρου. Αυτή, τελικά, δεν ήρθε, όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, οι οποίοι, παλεύοντας εν μέσω των γνωστών προβλημάτων, έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν, φτάνοντας μία ανάσα από την νίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς χωρίς τον τραυματία Τζούριτς και με πασαδόρο τον νεαρό Κοκκινάκη, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κοντράρουν στα ίσια την
ομάδα του Μαυροβουνίου και να πάρουν το πρώτο σετ με 26-24.

Στο 2ο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 9-9. Στην συνέχεια όμως η Μπούντβα, με τους Γιούρισιτς και Μπιριμπάντι να κυριαρχούν, έχτισε μια διαφορά ασφαλείας, την οποία κράτησε ως το τέλος, κατακτώντας το σετ με 25-17.
Πολύ καλό ήταν ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο 3ο σετ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με καλή υποδοχή και μπλόκ έφτασαν άνετα στο 25-21, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στο ματς με 2-1.
Στο τέταρτο σετ αν και οι πρωταθλητές λίγο πριν το τέλος είχαν σημαντικότατο προβάδισμα 3 πόντων 22-19. 3 συνεχόμενοι πόντοι της Μπούντβα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (22-22) σε ένα σετ για γερά νεύρα, που τελικά κατέληξε στα χέρια των Μαυροβούνιων με 28-30. Έτσι οι 2 ομάδες θα λύσουν τια διαφορές τους στο Tie Break.
Η απογοήτευση για το χαμένο 4ο σετ ήταν εμφανής στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού που, μπορεί να προηγήθηκε με 1-0, είδε όμως στην συνέχεια τους Μαυροβούνιους να ξεφεύγουν με 5 πόντους (2-7), προβάδισμα το οποίο αύξησαν στην συνέχεια του σετ, με την Μπούντβα να φτάνει, έτσι, στην πολύτιμη, για τους Μαυροβούνιους, νίκη με 6-15 και συνολικό σκορ 2-3 .

Μετά το φινάλε του αγώνα, οι πρωταγωνιστές από πλευράς Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης και Ρολάντο Ντεσπέιν, όπως και ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσαν:

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, παρά τα προβλήματα των απουσιών. Κρατάμε την εμφάνιση και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Γιάννης Καλμαζίδης: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι πιο πλήρης από εμάς. Είναι πολύ ευχάριστο που παρά τα τόσα προβλήματα δείξαμε και στο σημερινό παιχνίδι ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Ρολάντο Ντεσπέιν (26 πόντοι): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που έγινε ακόμα δυσκολότερο καθώς παίξαμε με πασαδόρο έναν λίμπερο. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι καθώς στους κρίσιμους τελευταίους πόντους χρειάζεσαι έναν έμπειρο πασαδόρο. Πάντως όλη η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της».

Από πλευράς νικητών, ο τεχνικός της Μπούντβα, Βέζελιν Βούκοβιτς, τόνισε:

Βέζελιν Βούκοβιτς (προπονητής Μπούντβα): «Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Αυτή τη στιγμή περιμένουνε να τελειώσουν όλα τα παιχνίδια προκειμένου να δούμε αν θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Όσον αφορά τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (18 πόντοι), τόνισε από την πλευρά του:
«Αιφνιδιαστήκαμε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς τον Δημήτρη Τζούριτς και χωρίς πασαδόρο, μετά την φυγή του Ζέκοφ. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, είμαστε ικανοποιημένοι από την νίκη και θα περιμένουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δούμε αν προκριθήκαμε ή όχι».

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου