Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Panathinaikos"... Ο χειρότερος στην Ευρώπη


Το φετινό μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Οι πράσινοι που τα τελευταία χρονιά έχουν αποκτήσει το τίτλο, «ο πρέσβης», λόγο τον θετικών παρουσιών που είχαν στην Ευρώπη, κατάφεραν μέσα σε μια χρονιά να γκρεμίσουν ότι έχτιζαν, αφού δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός από τα κύπελλα Ευρώπης, αλλά και η πορεία τους η όποια είναι η χειρότερη ελληνικής ομάδας που πέρασε ποτέ από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ήττα με 3-1 από την Κοπεγχάγη στη Δανία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομιλών ήρθε για να επιβεβαιώσει την κάκιστη φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού όχι μόνο τερμάτισε 4ος στο πιο βατό όμιλο της διοργάνωσης, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μια νίκη, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρά μονάχα δυο ισοπαλίες εντός και έκτος με την Ρούμπιν Καζάν, συλλέγοντας μόλις 2 βαθμούς, κάτι που το έχει καταφέρει μόνο η ΑΕΚ τις σεζόν 1994-95 και 2003-04. Ωστόσο εκεί που οι «πράσινοι» ξεπέρασαν και την Ένωση ήταν στη διαφορά τερμάτων. Ο Παναθηναϊκός με τα μόλις 2 τέρματα που σημείωσε και τα 13 που δέχθηκε πέρασε το αρνητικό ρεκόρ που είχε ο δικέφαλος στην Ευρώπη από το 2003-04 κατά ένα τέρμα. Τότε η ΑΕΚ με προπονητή το Ντούσαν Μπάγιεβιτς είχε τερματίσει 4η σε όμιλο με Μονακό, Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Αϊντχόφεν, είχε επίσης μαζέψει μόλις 2 βαθμούς, όμως είχε διαφορά γκολ -10 και συγκεκριμένα 1 υπέρ και 11 κατά, ενώ φέτος το τριφύλλι στο γκολ «άβερειτζ» έγραψε -11, γράφοντας παράλληλα την πιο μαύρη σελίδα των ελληνικών συλλόγων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Παναθηναϊκός μετά το τέρμα του Γκοβού στο 20ο λεπτό του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νού, χρειάστηκε να περάσουν 520 αγωνιστικά λεπτά για να στείλει ξανά την μπάλα στα δίχτυα, καθώς το γκολ του Καντέ στην Κοπεγχάγη σημειώθηκε μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ενώ αρνητικό ρεκόρ είναι και οι 36 τελικές προσπάθειες των παικτών του Ζεσουάλδο Φερειρα, οι οποίες ήταν οι λιγότερες του ομίλου. Πάντως στα θετικά για τους πράσινους ήταν ότι το γκολ του Καντέ ήταν το 300ο του συλλόγου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Επίσης στα αρνητικά για τον Παναθηναϊκό ήταν και η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 29χρονος Γάλλος επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι από τους πράσινους για να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στο γκολ δεν δικαίωσε τους ανθρώπους της ομάδας στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού σε 6 αγώνες φέτος στους ομίλους και σε 4 ματς στα προκριματικά της περσινής περιόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσε να στείλει ούτε μια φορά την μπάλα στα δίχτυα. Αντίθετα σε αυτά τα 10 παιχνίδια σε ομίλους και προκριματικά, κατάφερε να σημειώσει ένα αυτογκόλ στο ματς με την Κοπεγχάγη, να χάσει ένα πέναλτι στην ήττα από την Σπάρτα στην Πράγα πέρσι και να αποβληθεί με κόκκινη στον περσινό αγώνα με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, όπου πάλι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου