Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ...ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!!

Τα αποτελέσματα και της 7ης αγωνιστικής της Α1 αποδεικνύουν ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών για τις θέσεις 3 έως 14, αφού όπως είναι λογικό και αναμενόμενο οι 2 πρώτες θέσεις θα είναι υπόθεση, και αυτή την χρονιά, μεταξύ των δυο αιωνίων.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τις ομάδες, που έχουν προβληματική παρουσία τις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να αναζητούν λύσεις για να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα.

Αρχίζοντας από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα ο Ηλυσιακός παρά την τεράστια προσπάθεια που έκανε για να κατακτήσει το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα ηττήθηκε στο τέλος από τον Ίκαρο Καλλιθέας και έτσι το μόνο που μπορεί να κρατήσει από αυτό το παιχνίδι είναι η μαχητικότητα του που του δίνει δύναμη για την δύσκολη συνέχεια. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και σίγουρα αναμένονται αλλαγές στο ράστερ της με την προσθήκη τουλάχιστον ακόμα ενός σέντερ και ενός περιφερειακού παίκτη.

Ταυτόχρονα αναπόφευκτες φαίνονται να είναι οι αλλαγές στην αρνητική έκπληξη της φετινής χρονιάς τον Πανελλήνιο. Οι ‘‘Ολυμπιονίκες’’ βρίσκονται στην χειρότερη βαθμολογική θέση των τελευταίων ετών όντας προτελευταίοι, αφού έχουν πετύχει μόνο μια νίκη ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, και από ότι φαίνεται θα παλέψουν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία όπως την χρονιά 2005-06. Η υπομονή των διοικούντων έχει αρχίσει να εξαντλείται και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θανάση Σκουρτόπουλου πλέον δεν είναι δεδομένη αφού πολλά ονόματα προτείνονται καθημερινά για την αντικατάσταση του. Παράλληλα σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση των ‘‘Ολυμπιονικών’’ στη θέση του σέντερ αφού η παρουσία του Τζούρο Όστοϊτς ναι μεν κρίνεται εξαιρετικά θετική αλλά σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις τις ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την ιδία στιγμή στην πολύπαθη ΑΕΚ τα προβλήματα εκεί που έδειχναν να κρύβονται, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί του Περιστερίου, επανήλθαν στο προσκήνιο μετά από την εντος έδρας ήττα της ομάδας του Μηνά Γκέκου από τον φορμαρισμένο Κολοσσό. Οι παίκτες της ‘‘Ένωσης’’ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και οργανωμένο αντίπαλο γεγονός που ενίσχυσε ξανά τις φήμες για αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Έκδηλη πλέον είναι η αναταραχή που επικρατεί στο στρατόπεδο της ‘‘Ένωσης’’ αφού στα οικονομικά προβλήματα της ομάδας προστίθενται και τα αγωνιστικά με αρκετούς παίκτες να είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας αλλά και τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτή.

Τέλος και στον Ηρακλή αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ύστερα από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα την, ντροπιαστική για την ιστορία του συλλόγου, ήττα από τον ΠΑΟ. Οι «κυανόλευκοι» περιμένουν σύντομα υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Ερμίν Τζάζβιν, και παράλληλα ευελπιστούν για το αίσιο τέλος της υπόθεσης του δανεισμού του Γιώργου Μπόγρη από τον ΠΑΟ. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει ανάψει το «πράσινο φως» και ο ίδιος ο παίκτης έχει συμφωνήσει να παίξει φέτος στο Ιβανώφειο απομένοντας έτσι μόνο η συμφωνία των δύο διοικήσεων .Ταυτόχρονα ο Ντάρκο Ρούσο προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του Τερέλ Έβερετ, ο οποίος όμως θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μέχρι να βρεθεί στην αγορά ο κατάλληλος παίκτης για να αποδεσμευτεί από την διοίκηση του ‘‘Γηραιού’’.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου