Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΟΤΩΣΕ... ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα μέσα στην Ρωσία και επιβλήθηκε με 72-68 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι τέλους Παράλληλα μαζί με το ροζ φύλλο αγώνα, άφησε ελάχιστες ελπίδες στην αντίπαλό του για πρόκριση στο Top 16. Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού για τρία δεκάλεπτα αλλά στο 4ο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και επέτρεψαν σε μία ψυχωμένη ΤΣΣΚΑ να επιστρέψει στο ματς. Στο τέλος όμως του παιχνιδιού οι Δημήτρης Διαμαντίδης (17 πόντοι) και Στράτος Περπέρογλου (12 πόντοι) με δυο εύστοχα τρίποντα χάρισαν την νίκη στην ομάδα τους .

Ο ΠΑΟ παρουσιάστηκε σοβαρός και μελετημένος από την αρχή του παιχνιδιού και δεν έδειξε σε κανένα σημείο να υποτιμά μια ομάδα, που παρά την βαριά φανέλα της, μετρούσε 5 ήττες σε 6 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι βασιζόμενοι στην περιφερειακή ευστοχία τους ευστοχώντας σε 4 από τις 5 προσπάθειες τριών πόντων τελείωσαν το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-18.
Το καλό ξεκίνημα στο 1ο δεκάλεπτο δεν επαναλήφθηκε στην αρχή του 2ου. Ο Ιαν Βουγιούκας ευστόχησε στο πρώτο καλάθι της 2ης περιόδου αλλά στην συνέχεια τα πολλά λάθη από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς, εδωσαν στη ΤΣΣΚΑ την δυνατότητα να προσπεράσει στο σκορ με 26-25. Πάντως παρά το προσπέρασμα της ΤΣΣΚΑ ο ΠΑΟ δεν έχασε την ψυχραιμία του. Οι πράσινοι με το σκορ στο 28-28 πραγματοποίησαν ένα σερί 9-0 και πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Τελικά η λήξη του ημιχρόνου βρήκε το τριφύλλι μπροστά στο σκορ με (41-35), αλλά τα πολλά λάθη (11 έναντι 6 των γηπεδούχων) να έχουν του στερήσει την ευκαιρία για ένα πιο μεγάλο προβάδισμα.

Η 3η περίοδος επεφύλασσε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Τα αναπάντητα σερί σκοραρίσματος από τις δύο ομάδες δεν είχαν τελειωμό, με τον Παναθηναϊκό να χτίζει διαφορές άνω των 10 πόντων και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιστρέφει εκ νέου. Το 3ο δεκάλεπτο βρήκε τελικά τους πράσινους να προηγούνται με 60-51, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της περιόδου, ήταν τα 0 λάθη των παικτών του Ομπράντοβιτς στο δεκάλεπτο.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε το προβάδισμα στην διάρκεια όλης της αναμέτρησης αλλά η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε δριμύτερη στο 4ο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι με ένα 9-0 έφεραν το ματς στην ισοπαλία και το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή. Οι πράσινοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στην 4η περίοδο 3,5' μετά την έναρξη αυτής και το προβάδισμα δεν άργησε να αλλάξει χέρια (62-61). Σε εκείνο το σημείο όμως, και ενώ τα πράγματα έδειχναν πολύ δύσκολα για τους παίκτες του Ομπράντοβιτς, δύο τρίποντα από τον Περπέρογλου και τον Διαμαντίδη έκαναν το σκορ 71-64 υπέρ των πρασίνων. Έτσι ο Παναθηναϊκός παρά τις τάσεις αυτοκτονίας του στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε σε μία μεγάλη νίκη με 72-68.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου