Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έσπασε την κατάρα


Η κατάρα των χαμένων πέναλτι στον Ολυμπιακό έσπασε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν μετά από 3 χαμένα πέναλτι από τα όποια το ένα τους στοίχησε 3 βαθμούς, να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βηματα και χάρης την εύστοχη εκτέλεση του Νταβίντ Φουστέρ να πάρουν τη νίκη, αφού το γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού έκρινε και την αναμέτρηση στο «Ανθή Καραγιάννη».

Πριν όμως ο Φουστέρ νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την άσπρη βούλα, τρεις διαφορετικοί συμπαίκτες του είχαν αστοχήσει με το ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η αρχή των χαμένων πέναλτι έγινε στις 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με 2-0 των φιλοξενούμενων χάρης τα τέρματα των Τοροσίδη στο 7΄ και Μιραλάς στο 21΄. Στο 82΄ ο Ζαραδούκας ανατρέπει τον Μιραλάς και ο Αρετόπουλος καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Αλμπερτ Ριερα στήνει την μπάλα στα 11 βήματα και αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως ο Ισπανός σημαδεύει την εξέδρα και χάνει την ευκαιρία να κάνει το 3-1, αφού νωρίτερα είχε μειώσει ο Ουμπιντεζ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Τελικά ο Μιραλάς σφραγίζει τη νίκη για τους Πειραιώτες στο 91΄ και ο Ολυμπιακός παίρνει τους 3 βαθμούς.

Την 7η αγωνιστική ακόμα ένας παίκτης του Ερνέστο Βαλβέρδε θα χάσει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ από την άσπρη βούλα. Στις 24 Οκτωβρίου στο παιχνίδι με τον Άρη στο Καραϊσκάκη οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν από το 2ο λεπτό με τέρμα του Ριέρα. Στο 30΄ ο Φατί ανατρέπει τον Ντουντού και ο Μήτσιος σφυρίζει την παράβαση. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ιμπαγάσα, ο οποίος όμως δεν καταφέρνει να κάνει το 2-0, αφού και αυτός όπως και ο Ριερα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν του Άρη με 1-0, όμως η αστοχία των παικτών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού από τα 11 βήματα έχει αρχίσει και προβληματίζει τον Βαλβέρδε.

Μπορεί ο Ολυμπιακός στα ματς με Ολυμπιακό Βόλου και Άρη να μην πλήρωσε με βαθμούς την αστοχία των Ριέρα και Ιμπαγάσα από την άσπρη βούλα, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στις 27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει με διπλό από το ΟΑΚΑ, όταν στο 57΄ ο Λεονάρντο ανέτρεψε τον Πάντελιτς και ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Η εντολή που είχε δοθεί από τον Βαλβέρδε ήταν το πέναλτι να το εκτελέσει ο Ντουντού, ο οποίος πέρσι δεν είχε αστοχήσει σε δυο περιπτώσεις από την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος όμως δεν δικαίωσε τον προπονητή του, αφού και αυτός μπορεί να σημάδεψε όπως και οι δυο προηγούμενοι τον ουρανό τον διχτύων, ωστόσο έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεα στις εξέδρες. Αυτή ήταν η τρίτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι και όπως λέει και ο σοφός λαός μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα, που ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση, αφού ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την ΑΕΚ στο 90 με τον Μπλάνκο να κάνει το 1-0 και να παίρνει τη νίκη.

Έτσι φτάσαμε στη 13η αγωνιστική στο ματς με την Καβάλα. Ο Ολυμπιακός στο 41΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φετφατζίδη από τον Πετκάκη. Όμως κανείς από τους παίκτες του Βαλβέρδε δεν έδειξε αρχικά διάθεση για να στήσει την μπάλα στα 11 βήματα. Τελικά ο Φουστέρ πήρε την πρωτοβουλία, τοποθέτησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνιά του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος επέλεξε να πέσει στην αντίθετη πλευρά, κάνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου