Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τσινιάρης και Καλόπουλος δεν σφύριξαν καλά


Αρκετά ήταν τα λάθη που έκαναν οι διαιτητές και οι βοηθοί τους στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής. Παρόλα αυτά όμως ο μοναδικός διαιτητής που όπως όλα δείχνουν θα τεθεί στη διάθεση της ΚΕΔ είναι ο Τσινιάρης. Ο Αθηναίος ρέφερι όχι μόνο έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σε πτώση του Νταλέ τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν ακούμπησε ο Μάχο, αλλά από τη στιγμή που καταλόγισε την εσχάτη των ποινών θα έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και όχι κίτρινη, κάτι που το αναφέρει στην έκθεση του ο παρατηρητής της συνάντησης Γιώργος Δούρος, ο οποίος του έβαλε χαμηλό βαθμό.

Κακή ήταν και η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλου στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα. Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων όταν ο Νταμπίζας στο 21΄ανέτρεψε τον Σκόκο, ενώ ανάγκασε σε μια απόφαση του να προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες του Χιμένεθ τον οποίο και απέβαλε, όταν έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στο 55΄ εις βάρος του Μάκου και έκοψε αδικαιολόγητα την επίθεση της ΑΕΚ. Επίσης στο σκληρό μαρκάρισμα του Γκέρεμι στον Καράμπελα στο 72΄ ο Καλόπουλος θα μπορούσε να αποβάλει τον παίκτη της Λάρισας, όμως του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη. Σοβαρά λάθη έγιναν και από τους βοηθούς του Καλόπουλου, Αλεξέα και Βασιλειάδη. Στο 10ο λεπτό το γκολ του Μπλάνκο δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς στο σουτ του Σκόκο ο Λυμπερόπουλος ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε την φάση, όμως ο δεύτερος βοηθός Αλεξέας δεν το είδε. Το ίδιο συνέβη και στο 3ο τέρμα της ΑΕΚ στο 88ο , όπου ο Μπλάνκο ήταν εκτεθειμένος και ο πρώτος βοηθός Βασιλειάδης ξέχασε να σηκώσει το σημαιάκι του. Να θυμίσουμε πως ο Βασιλειάδης δεν είχε δει και το χέρι του Πλέσι στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανσερραϊκού.

Στο Καραϊσκάκη ο Θάνος θα πέρναγε απαρατήρητος αν στο 27ο λεπτό τιμωρούσε με απευθείας κόκκινη τον Ολιβέιρα για την αγκωνιά στον Φουστέρ που προκάλεσε τον τραυματισμό του επιθετικού μέσου των ερυθρολεύκων. Αντί όμως να αποβάλει τον παίκτη του Ατρόμητου, του έδειξε μονάχα την κίτρινη κάρτα, σε αντίθεση με την φάση του 68ου λεπτού, όπου δεν έδειξε την ίδια επιείκεια στον Ντουντού, ο οποίος χρησιμοποίησε τον αγκώνα του σε εναέρια μονομαχία με τον Τάτο και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή από τα Γρεβενά. Από μια λάθος υπόδειξη είχαν και οι δυο βοηθοί του Θάνου, Τρύφων και Αργυρός, όταν ο δεύτερος βοηθός ανέκοψε στο πρώτο μέρος τον Καραγκούνη που καλυπτόταν και ο πρώτος βοηθός στο 71΄ τον Καμαρά που έφυγε από κανονική θέση. Σωστό το πέναλτι που δόθηκε στο Μιραλάς, όπως σωστή και η ακύρωση του τέρματος του Πάντελιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η επιστροφή του Ζαχαριάδη, ο οποίος είχε να διευθύνει ματς από την 5η αγωνιστική ήταν επιτυχημένη στο παιχνίδι Εργοτέλης-Κέρκυρα, ενώ καλές ήταν και οι διαιτησίες του Παπά στο Ξάνθη-Καβάλα και του Κάκου στο Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός.

Στις αναμετρήσεις του Σαββάτου, στο Πανθεσσαλικό, ο Μήτσιος έκανε ένα σοβαρό λάθος στο 87ο λεπτό της συνάντησης Ολυμπιακός Βόλου –Άρης και ενώ το σκορ ήταν 1-1, δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κουλοχέρη στον Σανκαρέ. Στο 90΄ πέναλτι ζήτησε και ο Άρης σε μαρκάρισμα του Αλβάρες στον Καζναφέρη, όμως ο Μήτσιος είδε πως η παράβαση έγινε ελάχιστα έξω από τη γραμμή της περιοχής και έδωσε φάουλ.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Σταθόπουλος είχε ένα εύκολο απόγευμα, ενώ θα μπορούσε να είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γιάκομπ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου