Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στη Μαδρίτη για το θαύμα


Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης για τους 32 του Europeleague θα παραταχτεί απόψε στις 22.05 ο Άρης στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι παίκτες του γνωρίζουν πως απόψε παίζουν το τελευταίο τους χαρτί , αφού με οποιοδήποτε αποτέλεσμα περάν την νίκης αποχαιρετούν την διοργάνωση και έχοντας και την συμπαράσταση περίπου 3.000 οπαδών τους θα επιδιώξουν να επαναλάβουν το μαγικό βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, οπού είχαν επικρατήσει των Ισπανών στο Κλεάνθης Βικελίδης με γκολ του Χαβίτο, έτσι ώστε να φτάσουν τους 7 βαθμούς, να πιάσουν στην βαθμολογία τους «ροχιμπλνάκος» και να αποκτήσουν προβάδισμα στην πρόκριση.
Μπορεί το κλίμα στους Θεσσαλονικείς να μην είναι το καλύτερο μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό που ανάγκασε τον Κούπερ να πάρει μέτρα και να αφήσει εκτός αποστολής χωρίς να υπάρχει θέμα τραυματισμού τον Τόνι Κάλβο, αλλά και να υπάρχουν και οι απουσίες των Χουάνμα, Τσεσνάουσκις και Ρονάλντο, ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν τον αγώνα τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Άρη την ελπίδα και πως η ομαδα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση, ακόμα και αν η δυναμικότητα των δυο ομάδων δείχνει πως ο Άρης δεν έχει καμία τύχη.
Ο Κούπερ όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας έχει καταλήξει στο 4-4-2, αλλά και στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Μίσελ, Λαζαρίδης, Οριόλ και Βαγγέλη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής λογικά θα προτιμήσουν οι Ναφτί και Τόχα, αριστερά αντί του Κάλβο που έμεινε στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει ο Μενδρινός και δεξιά ο Χαβίτο, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Τσέζαρεκ και Ρουίς χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσει αντί του 31χρονου επιθετικού από τη Γουατεμάλα ο Κόκε.
Σε ότι αφορά την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Κικε Φλορες, για τον αγώνα με τον Αρη δήλωσε πως πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι και πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του θα φτάσει στη νίκη που θα την φέρει στους 32 της διοργάνωσης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Καμάτσο, Φιλίπε, Χουανίτο, Ασένχο, Μπόρχα, Πουλίδο, Κόκε και Αλμπέρτο Περέα, ενώ όπως όλα δείχνουν οι 11 που θα ξεκινήσουν είναι οι Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Παρέα, Αντόνιο Λόπεθ, Ρέγιες, Τιάγκο, Σουάρεθ, Σιμάο, Αγκουέρο και Φορλάν.
Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο 33χρονος Κροάτης Ιβάν Μπεμπεκ, ο οποίος σφυρίζει για πρώτη φορά ματς του Άρη σε αντίθεση με την Ατλέτικο Μαδρίτης παιχνίδι της οποίας είχε διευθύνει πριν τρία χρόνια στο ΟΥΕΦΑ με τους Ισπανούς να επικρατούν στην έδρα τους με 2-0 της Αμπερτίν. Επίσης έχει σφυρίξει άλλες δυο φορές αγώνα ελληνικής ομάδας και συγκεκριμένα τον Παναθηναϊκό πέρσι στις ήττες του με Γαλατασαραι με 1-0 στο Europaleague και με την Σπάρτα Πράγας με 3-1 στα προκριματικά του Champions League.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου