Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Θάνος στο Καραισκάκη, Κάκος στη Τρίπολη


Ο Δημήτρης Θάνος ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ατρόμητος που θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 14ης αγωνιστική. Ο 31χρονος διαιτητής από τα Γρεβενά, ο οποίος όταν δεν σφυρίζει ασχολείται με τις δυο ξενοδοχειακές μονάδες που έχει στα Ιωάννινα, προάχθηκε φέτος στη Σουπερ Λιγκ και καλείτε να διαιτητεύσει για πρώτη φορά παιχνίδι των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα. Ωστόσο έχει διευθύνει τους Πειραιώτες στο Κύπελλο και στο ματς με την Ηλιούπολη στο «Σταύρος Μαυροθαλασσιτης», όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε επικρατήσει δύσκολα με 1-0 χάρης το τέρμα του Πάντελιτς. Αξίζει να αναφέρουμε πως η επιτροπή διαιτησίας έχει εμπιστευτεί στον Θάνο να διευθύνει μόλις τέσσερις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τις Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1, Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1 και Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-2, όποτε γίνετε αντιληπτό πως καμία γηπεδούχος δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Πάντως και στα τέσσερα παιχνίδια που σφύριξε ο διαιτητής από τα Γρεβενά δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη, ενώ στο τελευταίο που διαιτήτευσε αυτό του Αστέρα με την Ξάνθη αναγκάστηκε να δείξει εννέα κίτρινες και δυο κόκκινες. Βοηθοί του Θάνου στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος θα είναι οι Τρύφων και Αργυρός, 4ος ο Κωνσταντινέας και παρατηρητής ο Μπίκας.

Για τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό ορίστηκε ο Τάσος Κάκος. Είναι η τρίτη φορά φέτος που ο 40χρονος Κερκυραίος ρέφερι καλείται να σφυρίξει αγώνα των πρασίνων μετά από τους Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2 και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του, ενώ είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα διευθύνει αγώνα του τριφυλλιού με τον Αστέρα. Θετική για τον Παναθηναϊκό είναι και η προϊστορία του Κάκου σε αναμετρήσεις του, καθώς από τους 16 αγώνες που ο Κερκυραίος σφύριξε τους πράσινους, αυτοί επικράτησαν στους 10, 4 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ 2 φορές το τριφύλλι γνώρισε την ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό πέρσι και με Ξάνθη πριν από 3 χρόνια. Ο Κάκος είχε οριστεί και την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι Ηρακλής-Εργοτέλης, όμως λόγο προβλήματος υγείας αντικαταστάθηκε από τον Τριτσώνη, ενώ φέτος έχει τιμωρηθεί μια φορά για τα λάθη του στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Βοηθοί του Κάκου στο Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός θα είναι οι Ακρίβος και Γούκος, 4ος ο Τριτσώνης και παρατηρητής ο Σίπκας.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ο Παππάς θα διευθύνει το Ξάνθη-Καβάλα, ο Μήτσιος που επιστρέφει μετά από 3 αγωνιστικές τιμωρίας για τα λάθη του στο Κέρκυρα-Ξάνθη θα σφυρίξει το Ολυμπιακός Βόλου-Άρης, ο Καλόπουλος θα είναι διαιτητής στο Λάρισα-ΑΕΚ, ο Σταθόπουλος στο ΠΑΟΚ-Ηρακλής, ο Τσινιάρης στο Πανσερραϊκός-Πανιώνιος, ενώ ο Ζαχαριάδης που την 5η αγωνιστική είχε τιμωρηθεί για τα λάθη του στο Καβάλα-Πανιώνιος και έκτοτε δεν είχε οριστεί ξανά σε αγώνα της Σουπερ Λιγκ επιστρέφει για το ματς Εργοτέλης-Κέρκυρα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου