Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το "Θαύμα" έγινε...Ατλέτικο-Αρης 2-3


Αν η βραδιά που έζησαν οι φίλοι του Άρη στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπού η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε επικρατήσει της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, ήταν μαγική η χθεσινή που έζησαν οι 3.000 φίλοι των κιτρινόμαυρων του βορρά στο «Βιθέντε Καλντερόν» δεν περιγράφετε. Όπως φυσικά δεν περιγράφετε και η υποδοχή που έτυχε η αποστολή του Άρη με το που πάτησε το πόδι της το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τους 500 περίπου εκστασιασμένους οπαδούς των κιτρινόμαυρων.
Ο Άρης έκανε το θαύμα του σημειώνοντας την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη του, αφού επικράτησε στη Μαδρίτη της κατόχου του Europaleague με 3-2 και την έπιασε με 7 βαθμούς στη δεύτερη θέση, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση του στους 32 της διοργάνωσης.
Οι παίκτες του Κουπερ αιφνιδίασαν κυριολεκτικά τους Ισπανούς, καθώς στο 2ο μόλις λεπτό του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν μέσα στο «Βιθέντε Καλντερον» , όταν ο Ντε Χέα έχασε την μπάλα μετά από σέντρα του Χαβίτο, ο Μενδρινός στο πρώτο σουτ που επεχείρησε σε κενή εστία είδε την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό των γηπεδούχων και να του επιστρέφει στα πόδια, στο δεύτερο σουτ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κόκε από το ύψος του πέναλτι με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Οι «ροχιμπλάνκος» αν και αρχικά έδειξαν να τα χάνουν μετά το γκολ που σημείωσε ο Κοκε, δεν άργησαν να πάρουν το έλεγχο και να απαντήσουν στο τέρμα του Άρη στο 12ο λεπτό, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Μετά από εξαιρετική συνεργασία του Σιμάο με τον Αγκουέρο, ο 31χρονος Πορτογάλος μέσος σούταρε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά στρώθηκε στον Φορλάν, ο οποίος αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε κάνοντας το 1-1. Κάπου εκεί άρχισε να γέρνει και το γήπεδο προς την εστία του Σηφάκη, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να γίνει και το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στο 16΄ ο Αγκουέρο έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από μακρινή πάσα έφυγε σφαίρα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σηφάκη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Ατλέτικο να απειλεί με στημένη φάση στο 30, όμως στο φάουλ του Ρέγιες ο Σηφάκης με υπερένταση έδιωξε την μπάλα, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στο σουτ του Τιάγκο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κικε Φλόρες βγήκαν φουριόζοι και στο 46 πλησίασαν στο 3-1 όταν ο Ουιφαλούσι έβγαλε τη σέντρα και ο Βανγκέλι στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε με προβολή την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ και στο 48 το μακρινό πλασέ του Ρέγιες δεν βρήκε στόχο. Αντίθετα ο Άρης στην πρώτη του επίσκεψη στο δεύτερο μέρος στην εστία του Ντε Χέα κατάφερε να κερδίσει πέναλτι όταν ο Άλβαρο Ντομίνγκεθ τράβηξε από τη φανέλα τον Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή και πολύ σωστά ο Ιβάν Μπέμπεκ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών την οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο Κόκε κάνοντας στο 51 το 2-2.
Η Ατλέτικο ένα λεπτό μετά το γκολ του Κόκε από τα 11 βήματα λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου προβάδισμα όταν ο Σηφάκης βγήκε από την εστία του συγκρούστηκε με τον Οριόλ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τιάγκο, όμως ο 29χρονος Πορτογάλος μέσος στο σουτ που επεχείρησε δεν βρήκε στόχο.
Στο 62΄ ο Σηφάκης κράτησε το 2-2 σε εξ επαφής σουτ του Φορλαν, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Βανγκέλι έσωσε την ομάδα του απομακρυνόταν την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά το πλασέ του Αγκουέρο. Οι Θεσσαλονικείς αφού γλίτωσαν αυτές τις δυο περιπτώσεις και γνωρίζοντας πως ακόμα και η ισοπαλία είναι καταδικαστική, βγήκαν μπροστά για το θαύμα και τελικά το θαύμα έγινε, όταν στο 81 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζναφέρη σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Ντε Χέα οι αμυντικοί της Ατλέτικο δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία έφτασε στον Λαζαρίδη που έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το γκολ του Λαζαρίδη που έδωσε το προβάδισμα στον Άρη με 3-2 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερον» πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, τεχνική ηγεσία και τον κόσμο των κιτρινόμαυρων του βορρά, ενώ από την άλλη οι παίκτες του Φλορες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο στο χρόνο που απέμεινε με αποτέλεσμα ο Άρης να φύγει από τη Μαδρίτη με ένα σπουδαίο διπλό.
Μάλιστα η μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή νίκη του Άρη, η οποία είναι η πρώτη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία, ανάγκασε μέχρι και τον Πρόεδρο του συλλόγου, Θανάση Αθανασιάδη, να υποσχεθεί στους παίκτες του Κούπερ πριμ που όμοιο του δεν θα έχουν ξαναδεί, εφ όσων βέβαια έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europaleague, κάτι που πλέον είναι στο χέρι του Άρη, καθώς υπερτερεί των Ισπανών σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου