Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι οι διαιτητές κρίθηκαν καλοί


Όλες οι διαιτησίες στις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής σύμφωνα με τις εκθέσεις των παρατηρητών κριθήκαν καλές και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει τιμωρία κανενός ρέφερι, παρά το γεγονός ότι δυο ΠΑΕ, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, εξέδωσαν καυστικές ανακοινώσεις κατά των διαιτητών που σφύριξαν τους αγώνες τους.

Στο ΟΑΚΑ ο Μάνταλος έκανε ένα σημαντικό λάθος στο 39ο λεπτό, καθώς δεν είδε ότι ο Πλεσί εδίωξε την μπάλα με το χέρι και δεν σφύριξε ως όφειλε την εσχάτη των ποινών που θα έδινε το δικαίωμα στο Πανσερραϊκό να ισοφαρίσει σε 1-1. Μάλιστα η ομάδα των Σερρών μετά τη λήξη της αναμέτρησης, εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Μάνταλος με την διαιτησία που έκανε έδειξε ότι συνεχίζει να αλλοιώνει αποτελέσματα του Πανσερραϊκού, τονίζοντας πως οι υποτελείς και οι ανίκανοι πρέπει να απομακρυνθούν. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του με ανακοίνωση του απάντησε στον Πανσερραϊκό, ότι πέτυχε μια δίκαιη και καθαρή νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου και πως οι φωνές του Πανσερραϊκού περί αλλοίωσης του αποτελέσματος, αδικούν την ίδια την προσπάθεια των παικτών της ομάδας που ήταν αξιέπαινη. Πάντως ο παρατηρητής του αγώνα Γκαιτατζής δεν του έχει βάλει χαμηλή βαθμολογία, οπότε και ο Μάνταλος δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για το λάθος του.

Παράπονα για την διαιτησία είχε και η Λάρισα. Η θεσσαλική ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε διαμαρτυρήθηκε για τρεις περιπτώσεις που πιστεύει ότι ο Σιδηρόπουλος την αδίκησε με τις αποφάσεις του, ενώ άφησε αιχμές και για τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την διαιτησία. Η πρώτη ήταν στο 11ο λεπτό με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι έχει προηγηθεί στην αρχή της φάσης πριν το γκολ του ΠΑΟΚ φάουλ στον Κουζέν που δεν δόθηκε. Η δεύτερη φάση έγινε στο 32΄ με τη Λάρισα να φωνάζει για πέναλτι σε ανατροπή του Κανόμπιο από τον Βιειρίνια μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ενώ ο παίκτης της ΑΕΛ είναι έτοιμος να σκοράρει. Το τρίτο λάθος του Σιδηρόπουλου σύμφωνα με τους «βυσσινί» έγινε στο 89ο λεπτό, όπου σε σέντρα του Μακίνουα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοντρέρας και ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν σφύριξε πέναλτι. Σε αντίθεση με τα όσα λέει η Λάρισα, ο παρατηρητής του αγώνα Μαζαράκης έκρινε καλή την διαιτησία του Σιδηρόπουλου, οπότε και δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του.
Στο παιχνίδι Άρης-Αστέρας Τρίπολης οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρηθήκαν για δυο φάσεις για αυτή του 45ου λεπτού όπου ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λαζαρίδη, όμως ο Αρετόπουλος θεωρήσω πως ήταν ακούσιο και έδωσε συνέχεια στο ματς, ενώ ο Αστέρας φωνάζει και για τα ακυρωθέν τέρμα του Μπαστία στο 70.

Στον αγώνα της Καβάλας ο Καλόπουλος δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Σωστή ήταν η απόφαση του να σφυρίξει πέναλτι στην ανατροπή του Φετφατζίδη από τον Πετκάκη, ενώ στο πέσιμο του Αλεξάντροβιτς στο 83΄ δεν υπήρχε παράβαση, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του έκλεισε με το σώμα το πεδίο δράσης.

Αν και ο Ηρακλής φωνάζει για ένα πέναλτι στο 79΄ σε πτώση του Πίτου Γκαρσία, ο παρατηρητής έκρινε καλή την διαιτησία του Τριτσώνη, όπως καλή κρίθηκε και η διαιτησία του Σταθόπουλου στο Ατρόμητος-ΑΕΚ και ας ήταν αυστηρή η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Ντιοπ, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι Σπάθας στο Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου και Χαραλαμπίδης στο Πανιώνιος-Κέρκυρα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου