Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 9-11-2011

Στα Σκόπια συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Στο μεταξύ πάνω από 8,5 εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν σε λογαριασμούς του Μάκη Ψωμιάδη, μετά από έρευνες του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των στημένων αγώνων. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο « Ελεύθερος Τύπος» από τις έρευνες προκύπτει ότι προς το τέλος του 2001 κατετέθη επιταγή σε διαταγή της ΠΑΕ ΑΕΚ, ποσού περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρωτέα στο Μάκη Ψωμιάδη, γεγονός που λέει πολλά για την μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε στα ταμεία της ομάδας επί των ημερών του.

Φωτάκης και Γκέκας προπονήθηκαν κανονικά σήμερα το πρωί και ο Φερνάντο Σάντος μπορεί πλέον να υπολογίζει σε όλους του τους παίκτες για το φιλικό παιχνίδι με την Ρωσία την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε και τους 11 που θα ξεκινήσουν στο μεθαυριανό ματς επιλέγοντας στο οικογενειακό διπλό τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά το Τοροσίδη, αριστερά το Χολέμπας ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στα χαφ ξεκίνησε τους Κατσουράνη, Φωτάκη και Καραγκούνη. Στην επίθεση αριστερά ήταν ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Γκέκας. Δεν άργησε να προσαρμοστεί ο Χοσε Χολέμπας ο οποίος χθες δήλωσε χαρούμενος που αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως στόχος του είναι να βρεθεί στα τελικά του EURO 2012.

Για την Τρίπολη αναχώρησε το πρωί η Εθνική Ελπίδων εκεί όπου την Παρασκευή στο γήπεδο του Αστέρα θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO U-21, Γερμανία. Δεν υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή του Τάσου Λαγού, ο οποίος χθες δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους.

Με το μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι στο πως θα επιστρέψουν οι 10 διεθνείς του Ολυμπιακού ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία των ερυθρόλευκων εν όψει του ντέρμπι αιωνίων. Ήδη οι πρώτες ανησυχίες του Ισπανού τεχνικού έχουν να κάνουν με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος στη προπόνηση της Εθνικής Αλγερίας ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησε, με τα μέσα της χωράς του να κάνουν λόγο πως είναι αμφίβολος για το φιλικό με την Τυνησία το Σάββατο. Πάντως ο Τζεμπούρ με δηλώσεις του στον τύπο της Αλγερίας τόνισε πως περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο και θέλει να αγωνιστεί. Την ίδια ώρα ο Φέισα μετά από αίτημα του Ολυμπιακού προς της ομοσπονδία της Σερβίας το οποίο και έγινε δεκτό δεν θα ταξιδέψει στην Κεντρική Αμερική για να αγωνιστεί στα δύο φιλικά παιχνίδια που έχει κλείσει η εθνική του ομάδα με Μεξικό και Ονδούρα και έτσι θα συνεχίσει στο Ρέντη την προετοιμασία του. Αισιόδοξοι είναι στο ιατρικό τιμ πως ο Φουστέρ θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς 15 παίκτες συνεχίζει την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα ο Φερειρα εκτός των 7 διεθνών, είδε να κάνουν ατομικό για προληπτικούς οι Λέτο και Μαρίνος, ενώ το πρόγραμμα τους συνέχισαν οι Βυντρα, Ρουντολφ και Κοτσόλης που έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της 19ης Νοεμβρίου. Δεν προλαβαίνουν σίγουρα οι Τοτσε και Χριστοδουλόπουλος, όπως και ο Νίνης.

Προπονητής του Αστέρα Τρίπολης είναι και επίσημα από σήμερα ο Σάκης Τσιώλης. Ο πρώην τεχνικός του Άρη κατά την παρουσίαση του το μεσημέρι από τους Αρκάδες δήλωσε πως δεν φοβάται το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα στην συνέχεια ενώ τόνισε πως με καλή δουλειά, σε βάθος χρόνου θα υπάρχει επιτυχία.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας αποτελεί από σήμερα ο Μπόζινταρ Μπαντοβιτς. Ο λόγος της απομάκρυνσης του 42χρονου Μαυροβουνιου προπονητή από τους Φαίακες όταν η κακή φετινοί παρουσία της ομάδας, η οποία μετά από 7 αγώνες έχει μόλις 2 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Από τις 23 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες από την 1η έως και την 9η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ, του Λεβαδειακου και της Δόξας Δράμας. Το πρόγραμμα ξεκινάει την μεθεπόμενη Τετάρτη με τα ματς ΑΕΚ-Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας- Ολυμπιακός, ενώ αγώνες θα γίνουν και στις 28 Δεκεμβρίου.

Αύριο η Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ θα εκδικάσει τις υποθέσεις των αγώνων ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για τους οποίους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν ασκήσει πειθαρχικές διώξεις για εκτεταμένα επεισόδια. Πάντως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν ανησυχούν για τιμωρία της έδρας τους, αφού θεωρούν πως τα επεισόδια έγιναν εκτός Τούμπας και ΟΑΚΑ και ήταν μεμονωμένα και όπως στην περίπτωση του Άρη θα τιμωρηθούν μόνο με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Το πρώτο του διπλό στην φετινή Ευρωλίγκα αναζητάει απόψε στις 21.45 ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καντού στην Ιταλία .Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε μαζί του στην αποστολή δεκατρείς παίκτες μεταξύ των οποίων και τον Πελεκάνο, αφήνοντας στην Αθήνα τον Κώστα Σλούκα. ενώ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βασιλόπουλο και Χάουαρντ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου