Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 2-11-2011

Με κόσμο θα δώσει ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη την 10η αγωνιστική, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερ Λιγκ έκρινε αθώους τους ερυθρόλευκους, αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εξωτερικά του Παγκρητίου πριν την έναρξη του ματς με τον Εργοτέλη για την 4η αγωνιστική. Πρόστιμο 18.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και 85.000 ευρώ σε Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Βεστφάλεν με 1-0 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ έφερε τους ερυθρόλευκους μετά την 4η αγωνιστική της φάσης των ομιλών του Τσάμπιονς Λιγκ στην 4η θέση της βαθμολογίας και για να συνεχίσει να αγωνίζεται την Ευρώπη και μετά το Δεκέμβρη θα χρειαστεί στις 23 Νοέμβριου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία κόντρα στη Μαρσείγ. Δικαιολογημένα παράπονα των ερυθρόλευκων για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Ρώσος διαιτητής σε χέρι του Χούμελς στο 44. Κέρδος για τους Πειραιώτες ο Μπάλας Μέγιερι στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Με πολλές αλλαγές θα παρατάξει ο Νίκος Κωστένογλου την ΑΕΚ κόντρα στη Λοκομοτίβ την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ για το Europaleague. Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Βάργκας, Καράμπελας και Καφές έμειναν εκτός αποστολής, ενώ ο Αραμπατζής ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και βρίσκεται σε αυτή. Με αρκετές απουσίες έρχονται στην Αθήνα και οι Ρωσοι, αφού εκτός πλάνων του Ζοσέ Κουσέιρο είναι οι τραυματίες Καίσέδο, Ιβάνοφ, Μιντσένκοφ, Οζντόεφ και Ταράσοφ, ενώ ακολούθησε την αποστολή ο Λοσκόφ, αλλά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας που θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Μόσχας έβγαλε η ΑΕΚ. Η Ένωση τονίζει ότι σε περίπτωση ανάρτησης πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό μήνυμα η ομάδα θα τιμωρηθεί

Οι Λέτο και Μπουμσόνγκ ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ώστε να πάρουν ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ενώ το ατομικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Βύντρα, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Ρούντολφ, ο οποίος αν δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς θα οδηγηθεί στο χειρουργείο. Ένα μήνα εκτός ο Τοτσέ που σήμερα έκανε θεραπεία. Την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Βαρδινογιάννη και Αλ Σαουντ περιμένουν ακόμα στον Παναθηναϊκό και μόλις ολοκληρωθεί τότε θα αρχίσει ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ από ανθρώπους του Σαουδάραβα Πρίγκιπα.

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του ΠΑΟΚ προχώρησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Αιτία, η συμπεριφορά των οπαδών του και τα επεισόδια που προκάλεσαν πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με το δικέφαλο του βορρά να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του.

Σε αλλαγή έδρας για το φιλικό παιχνίδι με την Ρουμανία που πρόκειται να διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Γερμανία οδηγείται αναγκαστικά η ΕΠΟ, μετά από έγγραφο που έστειλε η ομοσπονδία της Γερμανίας στην Ελληνική και την ενημερώνει πως για λόγους ασφαλείας είναι αδύνατη η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα στην πόλη Ρόιτλινγκεν. Αλλαγή πλάνων για την Εθνική και σε ότι αφορά το προπονητικό κέντρο όπου θα γίνει η προετοιμασία της Ελλάδας για τα τελικά του EURO 2012, αφού το Μπαντ Ραγκαζ το οποίο ήταν πρώτο στη λίστα το έκλεισαν οι Γερμανοί.

Το Ευρωπαϊκό όνειρο για τον ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται, καθώς οι Κύπριοι μετά και τη νίκη τους με 2-1 επι της Πόρτο διατηρήθηκαν στην κορυφή του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Νίκη της Ζενιτ με 1-0 επί της Σαχτάρ έφερε τους Ρώσους στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ. Στη κορυφή του 8ου ομίλου πέρασε η Μπαρτσελόνα μετά τη νικητής με 4-0 κόντρα στην Πλζεν και σε συνδυασμό με το 1-1 της Μπάτε με την Μίλαν. Στον όμιλο του Ολυμπιακού Άρσεναλ και Μαρσέιγ έμειναν στο 0-0, ενώ στον 5ο όμιλο Βαλένθια-Λεβερκούζεν 3-1 και Γκενκ-Τσέλσι 1-1. Σε ότι αφορά τα σημερινά παιχνίδια για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ υποδέχεται την Ουτελούλ, η Μπενφίκα την Βασιλεία, η Μπάγερν την Νάπολι, η Βιγιαρεάλ την Μάντσεστερ Σιτι, η Ίντερ την Λιλ, η Λιον την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγιαξ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Τσαμπζοσπόρτ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για να αποφασίσει εάν θα έχει στη διάθεσή του τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κάχα Λαμποράλ στις 21.00 για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου