Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 3-11-2011

Τη νίκη που θα τον βάλει σε τροχιά πρόκρισης θέλει απόψε στις 20.00 στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Με Σαλπιγγίδη στη κορυφή και τον Ετο με ένεση θα αγωνιστεί ο δικέφαλος του βορρά. 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ αναμένεται να βρεθούν στο Ταλάτ Στάντιουμ, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του Μπόλονι. Χθες το ΣΔΟΕ βρέθηκε στην Τούμπα για να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ.

Τους πρώτους της βαθμούς στη φάση των ομίλων του EuropaLeague θα επιδιώξει να πάρει απόψε στις 22.05 η ΑΕΚ κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Σημαντικότερο θεωρεί ο Κωστένογλου το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και γι αυτό έχει αφήσει εκτός για λόγους ξεκούρασης τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ, Καράμπελα και Βάργκας, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχεις τη διάθεση του και τον Κάλα, που ένιωσε χθες ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τους Ρώσους.

Υπογράφηκε χθες το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της πλευράς Βαρδινογιάννη και Σουλταν Αλ Σαουντ και στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής ο Τζιγγερ θα ενεργοποιήσει τις μετοχές του και θα ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Την ίδια μέρα, θα αρχίσει από την πλευρά του Σαουδάραβα Πρίγκιπα ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ και τη ΓΗΠΕΛ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άφιξη του Σουλταν Αλ Σαουντ στην Αθήνα. Ο Αντώνης Πετρόπουλος, ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων του Παναθηναϊκού και πλέον υπολογίζεται από τον Φερειρα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν οι Λουκάς Βύντρα, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Ρούντολφ Γκέργκελι, που χάνουν το ματς, όπως επίσης και ο Σωτήρης Νίνης.

Ο Ηλίας Σπάθας ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο Κλεάνθης Βικελίδης για το Άρης-Ολυμπιακός. Θάνος στο Πανιώνιος-ΟΦΗ, Δελφάκης στο Ξάνθη-Κέρκυρα, Αρετόπουλος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ και Ζαχαριάδης στο Εργοτέλης-Παναιτωλικός οι υπόλοιποι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Οριστικά στη Football League θα αγωνίζονται την τρέχουσα περίοδο η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που είχαν κάνει οι δύο ΠΑΕ κατά της απόφασης της Super League να προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Πλέον, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται οι δύο ομάδες να «μπουν» στο πρόγραμμα της Football League και να συμπληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ την 10η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται κανονικά οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.

Με κόσμο θα αντιμετωπίσει ο Άρης τον Παναθηναϊκό την 12η αγωνιστική, αφού η Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ δεν τιμώρησε τους κιτρινόμαυρους του βορρά με ποινή έδρας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά του επέβαλε πρόστιμο 85.000 ευρώ. Τα πανό και η συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα ματς της 4η, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής κόστισαν σε Παναθηναϊκό 34.000 ευρώ, σε ΑΕΚ 25.000 ευρώ, σε Πανιώνιο 21.0000 ευρώ, σε ΠΑΟΚ 18.000 ευρώ, σε Ολυμπιακό 17.000 ευρώ, σε ΟΦΗ 12.000 και σε Παναιτωλικό 6.000 ευρώ.

Την πρόκριση της στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Ρεάλ Μαδρίτης από την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, καθώς επικράτησε της Λιόν με 2-0 στο Ζερλάν και έφτασε τους 12 βαθμούς. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Άγιαξ συνέτριψε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-0. Με χατ-τρικ του Μάριο Γκόμεθ η Μπάγερν νίκησε με 3-2 την Νάπολι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Βιγιαρεάλ με 2 γκολ του Γιαγιά Τουρέ . Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ νίκησε με 2-0 την Οτέλουλ και έπιασε στην κορυφή την Μπενφίκα, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Βασιλεία. Η Ίντερ νίκησε με 2-1 την Λιλ και ξέφυγε με +4β μετά το 0-0 της Τράμπζονσπορ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν έφτανε για να πάρει τη νίκη χθες στη Βιτόρια κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ η οποία στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της Euroleague κατάφερε με επικρατήσει δύσκολα στο τέλος με 81-79, υποχρεώνοντας τους ερυθρόλευκους στην δεύτερη τους ήττα στη διοργάνωση.

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Πατρών στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Volleyleague. Έτσι πέτυχε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με ηγέτη τον πρώην ερυθρόλευκο Θοδωρή Χατζηθεωδόρου η Χίος έκαμψε στην έδρα της την αντίσταση του Ολυμπιακού του οποίου επικράτησε με 7-6 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο Ανδρών. Όλα τα τέρματα για την Χιο σημείωσαν πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Πέντε ο Χατζηθεωδώρου και από ένα οι Ντόσκας και Βλοντάκης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου