Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 1-11-2011

Ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στην Ευρώπη και μετά το Δεκέμβρη αναζητεί απόψε στις 21.45 ο Ολυμπιακός στη Γερμανία κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε» δήλωσε ο Ερνεστο Βαλβερδε στη συνέντευξη τύπου ξεκαθαρίζοντας πως «οποία ομάδα επιβάλλει το ρυθμό της θα νικήσει». Από την πλευρά του ο Γιουρκγεν Κλοπ επεσήμανε «Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός θα πιέσει στις αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να σκοράρει και εμείς πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό». Εκτός θα μείνει για τους Γερμανούς ο Μπέντερ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Γκετσε, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση έκανε τρέξιμο. Έτοιμοι να βοηθήσουν τους ερυθρόλευκους οι Φέισα και Τοροσίδης, οι οποίοι ενδέχεται να ξεκινήσουν και στο βασικό σχήμα. Βασικό προορίζει ο Βαλβερδε για κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι. Στον πάγκο ο Κοστάντζο.

Σε νέες οικονομικές περιπέτειες μπήκε η ΑΕΚ, καθώς έγινε γνωστό πως η πρώην ομάδα του Χέλγκασον, οι Μπλάνκο και Νασούτι αλλά και ο μάνατζερ τους Γκουστάβο Οναΐντια προσέφυγαν στην ΦΙΦΑ προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που τους οφείλονται με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 600.000 ευρώ. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και ορίστηκε για τις 15 Νοεμβρίου με την προϋπόθεση πως σε αυτή θα βρεθεί και ο Νικος Νοτιας. Στον αγώνα με την Κέρκυρα στις 4 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ για τη δωδέκατη αγωνιστική θα εκτίσει ο Γρηγόρης Μάκος την ποινή μίας αγωνιστικής που επισύρει η συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών στον αγώνα με τον Άρη.

Εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα θα μείνει ο Τοτσέ ο οποίος υπέστη θλάση στη δεξιά γάμπα. Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν και πάλι οι Βύντρα, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Ρούντολφ οι οποίοι δύσκολα θα προλάβουν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Επιστρέφει για το Κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο Καραγκούνης που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Μέχρι της 19 Νοεμβρίου όπου και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σουλταν Αλ Σαουντ, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Σαουδάρβα Πρίγκιπα και θα έχουν μπει τα 15 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των πρασίνων.

Χωρίς τους Κοντρέρας, Αθανασιάδης, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, οι οποίοι είναι τραυματίες αναχώρησε σήμερα για την Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ για το ματς με την Σάμροκ Ρόβερς την Πέμπτη για το EuropaLeague. Αντίθετα στην αποστολή βρίσκεται ο Λινο.

Τον διάδοχο του Σάκη Τσιώλη ψάχνουν στον Άρη, μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Εκτός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης τέθηκαν οι Νέτο και Καπετάνος με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς και τον Έλληνα μέσο θλάση στο δικέφαλο, που θα τους κρατήσει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Αγώνας δρόμου θα γίνει για να προλάβει το ματς με τους ερυθρόλευκους ο Σολτάνι, ενώ δεν προλαβαίνουν οι Τσέζαρεκ και Γκαρσία.

Απαλλάχθηκε με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League η Ηλιούπολη από την κατηγορία για πειθαρχική παράβαση στοιχήματος, ωστόσο επέβαλε στον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Τσακογιάννη, τον Αετό Σκύδρας και τον πρόεδρό του Γιάννη Ναυρινιάδη αυστηρές ποινές για ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Οι δύο παράγοντες τιμωρούνται με απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και ο σύλλογος υποβιβάζεται στην Δ Εθνική. Ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε απόφαση της εφέσεων της ΕΠΟ να κρατήσει στη κατηγορία τον Αετό Σκύδρας επιβάλλοντας του αφαίρεση 5 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα της FootballLeague 2.

Μια καλύτερη εικόνα για το ποιες ομάδες θα συνεχίσουν μετά το Δεκέμβρη στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Στο πρόγραμμα της Τρίτης ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Άρσεναλ-Μαρσέιγ, ΑΠΟΕΛ-Πόρτο, Ζενίτ-Σαχτάρ και Βαλένθια-Λεβερκούζεν, ενώ στα υπόλοιπα ματς Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα, Γκένκ-Τσέλσι και Μπάτε Μπορίσοφ-Μίλαν.

Νοκ άουτ για περίπου έναν μήνα τίθεται για τον Ολυμπιακό ο Ματ Χάουαρντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία που έδειξε ότι έσπασε ένα οστεόφυτο στο αριστερό του πόδι και θα μπει στο χειρουργείο για να του αφαιρεθεί και η επιστροφή του υπολογίζεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη Volleyleague, επικρατώντας με 3-0 του ΠΑΟΚ στο Ρέντη, και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου