Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 4-11-2011

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος στις κλήσεις του για τα δυο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής με Ρωσία και Ρουμανία που θα διεξαχθούν στις 11 και 15 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικούς μας συγκροτήματος στα τελικά του EURO 2012. Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά τον Έλληνα πλέον Χοσέ Χολέμπας, αλλά και τους Γιώργο Θεοδωρίδη του Παναιτωλικού, Στέφανο Καπίνο του Παναθηναϊκού και ο Κώστα Γιαννούλη του Ατρόμητου, ενώ επέστρεψε στην Εθνική και ο Μήτρογλου. Οι 23 διεθνείς που κλήθηκαν για τα δυο φιλικά παιχνίδια του Νοεμβρίου είναι οι Τζόρβας, Χαλκιάς, Καπίνο, Τοροσίδης, Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Γιαννούλης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Φωτάκης, Μάκος , Γιώργος Θεοδωρίδης, Κονέ, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς χθες στο Δουβλίνο για την 4η αγωνιστική του Europaleague και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου του με 8 βαθμούς αφήνοντας πίσω του με 7 την Ρουμπίν Καζάν που νίκησε με 1-0 την Τόττεναμ στη Ρωσία και διατήρησε τους Άγγλους στους 7 βαθμούς. Στο 8΄ ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36΄ μετά από ασίστ του Μακεδόνα επιθετικού ο Φωτάκης έκανε το 2-0. Το 3-0 έγραψε στο 38΄ ο Σαλπιγγίδης σημειώνοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία των Ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης με 27 γκολ. Για τους Ιρλανδούς μείωσε ο Ντόνεχι με φάουλ στο 51΄.

Αντίο από την Ευρώπη είπε η ΑΕΚ χθες μετά την ήττα της με 3-1 από την Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Στο 50΄ ο Γκλουσάκοφ έκανε το 1-0 για τους Ρώσους, ενώ στο 60 ο δικέφαλος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Λεονάρντο να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί κάνοντας το 1-1. Όμως στο 72΄ το λάθος του Αραμπατζή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Λοκομοτίβ με τον Μαικόν να κάνει το 2-1, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 80΄ ο Ιγκνιάτεφ αφήνοντας την ΑΕΚ στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Άρη έμεινε ο Αμπντουν, καθώς ο Αλγερινός μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Στην Αθήνα έμειναν και οι Χαβιτο, Γεστε, Ζαραδουκας, Γκρμπιτς, Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Βαλεριάνος και Φουστέρ.

Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ με την παράλληλη ενεργοποίηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ολιγοήμερη αναβολή στο θέμα της Arboris Capital αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ολοκληρώθηκε το σημερα απόγευμα, μετά από γραπτό αίτημα της ίδιας της εταιρείας. Μόνος του συνεχίζει να παίζει ο Σουλταν Αλ Σαουντ. Δίχως αλλαγές θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Πετρόπουλο και Καραγκούνη.

Ο Γιάννης Φετφατζιδης είναι το νέο πρόσωπο που κάλεσε ο Γιώργος Γεωργιάδης προκειμένου να βοηθήσει την Εθνική Ελπίδων για τους δυο εντός έδρας αγώνες με την Γερμάνια και την Βοσνία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του 1ου ομίλου για το EURO 2012.

Με την αναμέτρηση Πανιώνιος-ΟΦΗ το Σαββάτο στις 17.15 ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής, ενώ την ίδια μέρα στις 19.30 ο Άρης φιλοξένει στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή στις 15.00 ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Παναιτωλικό, στις 17.15 η Ξάνθη την Κέρκυρα και ο Αστέρας Τρίπολης τον ΠΑΟΚ, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδιου μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ στις 19.30. Ρεπό έχουν οι Δόξα Δράμας, Ατρόμητος, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννενα.

Λάρισα και Πανσερραϊκός θα συμμετέχουν τελικά στη Football League και κατόπιν κλήρωσης, η ΑΕΛ παίρνει τη θέση της ομάδας Α και οι Σέρρες θα είναι η ομάδα Β. Αν οι δυο ομάδες έπαιζαν αυτό το Σαββατοκύριακο θα είχαν μεταξύ τους ντέρμπι, ωστόσο το πρόγραμμα για την 2η αγωνιστική έχει ανακοινωθεί και περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Βέροια-Παναχαϊκή, Πλατανίας-Πανθρακικός, Βύζας-Πιερικός, Καλλονή-Καλλιθέα, Διαγόρας-Θρασύβουλος και Ηρακλής Ψαχνών-Εθνικός Αστέρας. Από την επόμενη αγωνιστική θα ξεκινήσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και ο Αγροτικός Αστέρας., ενώ η Αναγέννηση Επανομής έχει ρεπό. Στις 14 Νοεμβρίου ορίστηκε η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League 2.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου