Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 17-11-2011

«Είστε καλύτεροι και σας έχω εμπιστοσύνη. Κερδίστε τους και φέρτε ένα μεγάλο σκορ», ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Πρόεδρος των ερυθρολεύκων βρέθηκε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ρεντη με σκοπό να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες της ομάδας ζητώντας τους να παίξουν με πάθος και ψυχή απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και να πάρουν τη νίκη. «Δεν θέλουμε πριμ, είπαμε ότι θα παίξουμε και θα κερδίσουμε για σένα και τον κόσμο», η απάντηση του αρχηγού, Βασίλη Τοροσίδη. Η προπόνηση της Παρασκευής θα κρίνει τα πάντα για τον Ιμπαγάσα, καθώς ο Αργεντινός μέσος δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα αλλά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της προτρέπει τους φιλάθλους που δεν βρήκαν εισιτήριο να μην πάνε στο γήπεδο.

Περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και την μπάλα που παίζουν, δήλωσε με ομιλία προς τους παίκτες του, ο Δημήτρης Γόντικας. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» πήγε στην Παιανία, για να ντοπάρει ψυχολογικά τους «πράσινους» ενόψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και τους τόνισε πως είναι πανάξια πρώτοι και πως μπορούν να φέρουν το διπλό. Πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Λέτο, ενώ κανονικά προπονήθηκε ο Καπίνο και τέθηκε στην διάθεση του Πορτογάλου, αφού δεν ήταν κάτι σοβαρό η ενόχληση που ένιωσε στους κοιλιακούς μετά το ματς της Εθνικής με τη Ρουμανία. Στη Βραζιλία προκειμένου να κλείσει τη μεταγραφή του Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό θα μεταβεί τις επόμενες μέρες ο Βλάσης Τσάκας όπως ο ίδιος υποστήριξε με δηλώσεις του στο Βραζιλιάνικο τύπο. Πικραμένος από τα όσα έχουν συμβεί, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα ούτε τι λέει ο Τσάκας, ξεκαθαρίζοντας πως το μόνο που θέλει είναι να πουλήσει τις μετοχές του σε όποιον βάλει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Θανάσης Γιάχος ήταν τελικά ο εκλεκτός της επιτροπής διαιτησίας για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Ο 35χρονος ρέφερι από την Χίο καλείται για πρώτη φορά στην καριέρα του να σφυρίξει σε ντέρμπι αιωνίων. Ακρίβος και Σωτηρόπουλος οι βοηθοί του και 4ος ο Τριτσώνης. Σε ότι αφορά τον Τάσο Κάκο για τον οποίο είχε δημιουργηθεί θέμα για το εάν μπορεί να διευθύνει το ντέρμπι ή όχι τελικά η ΚΕΔ επέλεξε να τον ορίσει στο ματς ΠΑΣ Γιάννενα-Σκόντα Ξάνθη. Βοσκάκης στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, Κωνσταντινέας στο Κέρκυρα-Εργοτέλης, Δασκαλόπουλος στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, Σελίμος στο Δοξα Δράμας-Πανιώνιος, Μήτσιος στο ΟΦΗ-Άρης και Στυλιάρας στο Ατρόμητος-Λεβαδειακος οι υπόλοιποι διαιτητές των αναμετρήσεων της 10ης αγωνιστικής.

Σε ανοιχτή γραμμή με αρκετούς ενδιαφερόμενους βρίσκεται η ΑΕΚ προκειμένου να βρει λύση στο τεράστιο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η διοίκηση της Ένωσης βρίσκεται σε επαφή με την εταιρεία Qatar Petroleum. Άμεση η διάψευση από τα μέλη της διοίκησης των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι μιλώντας στο περιβάλλον τους ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στα δημοσιεύματα. Χωρίς τους τιμωρημένους Κάλα και Βάργκας, καθώς και τους τραυματίες Γκούντγιονσεν, Λαγό και πιθανότατα Γκέντσογλου, ετοιμάζει ο Κωστένογλου την ομάδα για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Για την Μπρατισλάβα αναχώρησαν Φερνάντο Σάντος, Σοφοκλής Πιλάβιος και Τάκης Φύσσας προκειμένου αύριο να πάρουν μέρος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών της Βοσνίας, Σλοβακίας, Λιθουανίας, Λετονίας και Λιχτενστάιν που έχουν κληρωθεί στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ μαζί με την Ελλάδα για να καταρτίσουν το πρόγραμμα. Σήμερα εκδικάζεται από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ η υπόθεση των επεισοδίων στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία στο Καραϊσκάκη.

Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Φαμπιάν Εστογιανόφ που επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο. «Αφήστε με να φύγω», είπε στους ανθρώπους της ομάδας ο Ουρουγουανός και τους ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω ούτε τα υπόλοιπα από τα δεδουλευμένα». Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και η παραμονή του Τακη Λεμονη στο πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Υπό τον φόβο επεισοδίων η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε να αναβάλει την Κυριακάτικη αναμέτρηση του Ηρακλή στα Κύμινα με τον τοπικό Ολυμπιακό για Δ Εθνική. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, η απόφαση πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, αφού την ίδια μέρα γίνονται στη Θεσσαλονίκη τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στη Τούμπα και της Δόξας με τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπήρχε πρόβλημα στην τήρηση της τάξης.

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Νανσί στο ΣΕΦ με 91-78, έχοντας για ακόμα μια φορά κορυφαίο παίκτη τον Σπανούλη που σημείωσε 26 πόντους, ενώ βοήθησαν αρκετά και οι Παπαδόπουλος και Γλυνιαδάκης.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε στις 21.45 στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην Ευρωλίγκα λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου