Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 8-11-2011

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα δυο φιλικά παιχνίδια με Ρωσία και Ρουμάνια που θα διεξαχθούν στις 11 και 15 Νοεμβρίου και εντάσσονται το πλαίσιο της προετοιμασίας για τα τελικά του EURO 2012. Ήταν ένα όνειρο που δεν περίμενα να πραγματοποιηθεί τόσο νωρίς δήλωσε ο Στέφανο Καπίνο κατά τη συγκέντρωση των διεθνών, με τον 17χρονο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκαλύπτει πως πρότυπο του είναι ο Νικοπολίδης. Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στην οποία συμμετείχαν και τα τέσσερα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Σάντος οι Χολέμπας, Γιαννούλης, Θεοδωρίδης και Καπίνο. Αύριο ξεκινάει η διάθεση των εισιτήριων για το παιχνίδι με τη Ρωσία στο Καραϊσκάκη, ενώ στην Αυστρία και στην πόλη Αλτάχ θα διεξαχθεί τελικά το φιλικό με τη Ρουμανία.

Χωρίς τον Βέλλιο, ο οποίος υπέστη θλάση κατά την διάρκεια της προθέρμανσης πριν τον αγώνα της Έβερτον με τη Νιούκαστλ και για αυτό το λόγο ανακλήθηκε η πρόσκληση του, ξεκίνησε χθες η προετοιμασία των Ελπίδων στον Άγιο Κοσμά για τους εντός έδρας αγώνες με την Γερμανία και τη Βοσνία για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2013.

Αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κάνει ο Νταβιντ Φουστέρ, ο οποίος πάρα το ρεπό που έχει δώσει ο Βαλβέρδε δίνει το παρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη για ακολουθεί το πρόγραμμα του. Στη Γαλλία θα ταξιδέψει ο Κοκκολάκης για να κατασκοπεύσει την Μαρσειγ στον εκτός έδρας αγώνα της με τη Μονπελιε, ενώ παράλληλα θα έχει το βλέμμα του στραμμένο και στον Χιλιανό αμυντικό χαφ των γηπεδούχων Εστράδα που το καλοκαίρι απασχόλησε τους ερυθρόλευκους. Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και επίσημα ο Γιώργος Κατσικογιάννης, ο οποίος έλυσε χθες την συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους, ενώ δανεικός στο Λεβαδειακό μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν παραχωρήθηκε ο Γκρίμπιτς. Κορυφαίος Σουηδός αμυντικός αναδείχθηκε ο Μέλμπεργκ στην χώρα του, προσπερνώντας τους Λάρσον, Λούστινγκ και Μιλόσεβιτς.

Υπογράφηκε χθες στον Παναθηναϊκό το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της πλευράς Βαρδινογιάννη και του Σουλτάν Αλ Σαούντ, και σήμερα μετά και την υπογραφή της ρήτρας εμπιστευτικότητας ξεκινάει και επίσημα ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ σε σκοπό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι της 18 του μήνα. Στην Αθήνα θα παραμείνει ο Σιμάο, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής του ομάδας να απουσιάσει από τα δυο προσεχή παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Βύντρα και Ρούντολφ είναι αμφίβολο αν θα είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μιας και δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη πλήρως τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζουν. Ο Λέτο έχει ένα αιμάτωμα στη γάμπα και θα μείνει για προληπτικούς λόγους εκτός προπονήσεων μέχρι την Τετάρτη. Με τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά των πρασίνων για εκτεταμένα επεισόδια των οπαδών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο παιχνίδι με το Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ την 10η αγωνιστική αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του ο Κάλα, που στο ματς με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Στο ίδιο ματς θα απουσιάσει λόγω καρτών και ο Βάργκας, ενώ ο Λυμπερόπουλος θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα για την 13η αγωνιστική.

Την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από τον ΟΦΗ διέταξε η FIFA. Η Πειθαρχική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ενημέρωσε την ΕΠΟ πως θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα η σχετική τιμωρία, ενώ οι Κρητικοί υποστηρίζουν πως είναι λανθασμένη η απόφαση, καθώς ο Σουλεάπ έχει πάρει τα χρήματα που του οφείλονταν εντός της προβλεπόμενης χρονικής διορίας.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για τα παιχνίδια των πλέι οφ του EURO 2012 με αντίπαλο την Βοσνία. Αυτό σημαίνει πως αν ο μέσος του ΠΑΟΚ αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του τότε δεν θα μπορεί αν πάρει την ελληνική υπηκοότητα να παίξει στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Σύρο του Φοίνικα με 3-1 σετ για την 4η αγωνιστική της Volley League και πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Πομβοχαϊκό, απέχοντας μόλις έναν βαθμό από την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου