Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 18-11-2011

Χωρίς τον Ιμπαγάσα έχει αρχίσει να κάνει τα πλανά του για το αυριανό ντέρμπι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός περίμενε τον Αργεντινό μέχρι και χθες να προπονηθεί, όμως ο Κανιο δεν τα κατάφερε και όλα δείχνουν πως την θέση του θα πάρει ένας εκ των Φουστέρ, Μακούν η Γέστε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίθεται να παρατάξει τους Μεγιερι, Τοροσιδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μελμπεργκ, Χολεμπας, Ορμπαιθ, Μοδέστο ή Μακουν, Φουστερ ή Γεστε, Μονχε, Μιραλας και Τζεμπουρ. «Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να ανέβουμε και πάλι στην κορυφή. Είναι το πιο σημαντικό ματς για μας» δήλωσε στο «match program» ο Νταβίντ Φουστέρ. Να εκμεταλλευτούν την έδρα και να πάρουν υποχρεωτικά τη νίκη η τοποθέτηση του Φραν Γέστε στο συνδρομητικό κανάλι. Γραφικές χαρακτήρισαν στον Ολυμπιακό τις δηλώσεις του Βλάση Τσακα για τον διαιτητή του αγώνα, ενώ έριξαν και βολές κατά του επίσημου Παναθηναϊκού γιατί δεν πηρέ θέση στις νέες προκλήσεις του εκπροσώπου του Σαουδάραβα Πρίγκιπα.

Σκάνδαλο χαρακτήρισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη», μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του, τονίζοντας παράλληλα πως θα υπερασπιστεί την πρωτοπορία της ομάδας του απέναντι στους ερυθρόλευκους που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν, αφού έχουν περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα, αλλά όχι το διεθνές προφίλ του Παναθηναϊκού. Το ποιος από τους Βύντρα και Μαρίνο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας είναι το μόνο ερωτηματικό για τον Φερέιρα, αφού τους υπόλοιπους τους γνωρίζει και είναι οι Καπίνο, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριεγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουινσι, Κλειτον και Λέτο. Εκτός της 18μελούς αποστολής, που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Τοτσέ, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Νίνης, Μπιάρσμιρ και Ιωαννίδης. Σύσσωμη θα μεταβεί στο Καραϊσκάκη η διοίκηση του Παναθηναϊκού με αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Γόντικα και εκτός λίστας τον Βάση Τσάκα.

Στο τελευταίο στάδιο ελληνοποίησης του Λεονάρντο βρίσκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αφού ο Βραζιλιάνος άσος αγωνίζεται στην Ελλάδα από το 2005 και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα.

Παρελθόν για τον Πανιώνιο είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και έλυσε τη συνεργασία του με τους «κυανέρυθρους» κοινή συναινέσει.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Παλέρμο βρίσκεται σύμφωνα με δημοσίευμα ο Βιειρινια. Ο ιταλικός σύλλογος φαίνεται πως ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ που αν ικανοποιηθεί οικονομικά μπορεί να παραχωρήσει το Πορτογάλο μέσο. Η επιπλέον άδεια που ζήτησε ο Κοντρέρας και η αντίδραση της ΠΑΕ σε συνδυασμό με την μείωση αποδοχών που προτάθηκε στο παίκτη έχουν φέρει σε ρήξη τις δυο πλευρές, με τον 33χρονο Χιλιανό αμυντικό να εξετάζει πρόταση της Κόλο Κόλο .

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 60.000 ευρώ πρόστιμο ήταν η τιμωρία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ προς την Εθνική ομάδα για τα επεισόδια που έγιναν στο Καραϊσκάκη στον αγώνα με την Κροατία για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012. Αυτό σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει το πρώτο εντός έδρας αγώνα του για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο καταρτίστηκε σήμερα η Εθνική θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών το ματς με την Λιθουανία στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ πρεμιέρα στη διοργάνωση κάνει 4 ημέρες νωρίτερα στη Λετονία.

Με τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ στις 17.15 αλλά και αυτόν της Κέρκυρας με τον Εργοτέλη την ίδια ώρα ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ. Στις 19.30 τα βλέμματα όλων των φιλάθλων θα είναι στραμμένα στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Τη Κυριακή στις 15.00 ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Λεβαδειακό και η Δόξα Δράμας τον Πανιώνιο, ενώ στις 17.15 ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη και ο ΠΑΣ Γιάννενα τη Ξάνθη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19.30 με το ματς ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός.

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του υπέστη ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, καθώς έχασε με 79-76 από τη Μάλαγα για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Οι "πράσινοι" είχαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι, όμως ο Νικ Καλάθης ήταν απελπιστικά άστοχος στο τέλος του αγώνα, χάνοντας ακόμα και ελεύθερα σουτ.

Στην έδρα της Μονπελιέ δοκιμάζεται η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσαμπιονς Λιγκ, Μαρσειγ, για την 14η αγωνιστική του Σαμπιονά. Την Κυριακή η Παρι Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Νασνί και θέλει νίκη η ισοπαλία για να μην αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Το Τσέλσι-Λίβερπουλ την Κυριακή είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει για την 12η αγωνιστική της Πρεμιερ Λιγκ. Το Σάββατο η πρωτοπόρος Σιτι φιλοξενεί τη Νιούκαστλ, ενώ την ίδια μέρα η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σουόνσι.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου