Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Υπέγραψαν το M.O.U. Σουλτάν και Βαρδινογιάννης


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς η ΠΑΕ μετά από 32 ολόκληρα χρόνια «αλλάζει χέρια», περνώντας από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Το πρώτο ουσιαστικό βήμα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας (M.O.U.) από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αποκτήσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τα εξής:

- Την Παρασκευή θα ξεκινήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του πρίγκιπα.

- Ο έλεγχος θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

- Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, ο πρίγκιπας θα βάλει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου τα 15 εκ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

- Στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

- Η πλευρά του πρίγκιπα θα προκυρήξει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 28 ή 29 Νοεμβρίου με αντικείμενο τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 15 εκ. ευρώ θα ξεκινήσει να τρέχει άμεσα καθώς αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν στη γενική συνέλευση της Παρασκευής οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να ψηφίσουν ναι στην αύξηση με την υποσημείωση ότι θα εκχωρηθούν στη συνέχεια στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου