Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Όταν μιλούν οι ειδικοί


Είναι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο πάρα πολύ καλά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης Ότο Ρεχάγκελ και Γιάννης Τοπαλίδης έδωσαν το δικό τους στίγμα αναφορικά με το πώς βλέπουν τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην «SportDay»


Αρχικά οι δύο άνδρες δήλωσαν: «Το παιχνίδι αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον αγώνα του γηπέδου Καραϊσκάκη. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση, καθώς στο γήπεδο της Ντόρτμουντ μαζεύονται σχεδόν 85.000 θεατές. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καυτή. Συν τοις άλλοις, η Ντόρτμουντ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως θα έχει πρόσθετο κίνητρο σε αυτή την αναμέτρηση».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός:
«Όλα είναι θέμα απόδοσης. Για να πετύχει κάτι καλό ο Ολυμπιακός θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να βρεθούν σε καλή βραδιά και να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μόνο αν κοντράρουν στα ίσα την Ντόρτμουντ σε ατομικό επίπεδο θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν», υπογραμμίζει ο Χερ Ότο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Γιάννη Τοπαλίδη, ο οποίος είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ανοιχτεί. Πρέπει να παίξει κλειστά πίσω και να προσπαθήσει να σκοράρει με αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας τους Τζιμπούρ και Μιραλάς στο ανοιχτό γήπεδο. Το αδύναμο σημείο της Ντόρτμουντ είναι η άμυνά της κι εκεί θα πρέπει να προσπαθήσει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός».

Κατά την άποψη των δύο ανδρών:
«Η γερμανική ομάδα έχει τη δύναμή της από τη μέση και μπροστά και θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσους αγωνιστούν από τους Λεβαντόφσκι, Γκέτσε, Καγκάβα και σε δεύτερο πλάνο τους Γκρόσκροϊτς και Μπάριος (προέρχεται όμως από τραυματισμό). Αποτελούν τη δύναμη πυρός της Ντόρτμουντ».

Ο Ρεχάγκελ προσθέτει: «Για τον Ολυμπιακό καλό αποτέλεσμα θα είναι η ισοπαλία, αλλά αν θες να προχωρήσεις στο Champions League θα πρέπει να κάνεις νίκες. Επομένως το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό θα είναι η νίκη. Αν κατορθώσει να την επιτύχει, θα έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, γιατί μιλάμε για μια από τις πιο καυτές έδρες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θα είναι δύσκολο το ματς για την ελληνική ομάδα, αλλά θεωρώ ότι αν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να καταφέρει κάτι καλό. Η άποψή μου είναι ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αντέξει στην πίεση που θα του ασκηθεί, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας».

Ο Τοπαλίδης συμφωνεί μαζί του και δηλώνει αισιόδοξος: «Ναι, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός αν πιάσει την απόδοση που μπορεί έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι ασφυκτική, αλλά αν παίξει κλειστά και μπλοκάρει τους διαδρόμους, τότε πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου