Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μπαράζ επιθέσεων μέτα το ντέρμπι

Η φωτιά που έβαλε η διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά την λήξη του ντέρμπι αιωνίων, με τις φωνές διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας, αλλά και κατά του Ολυμπιακού και του Προέδρου του Βεγγάλη Μαρινάκη, όπως φαίνετε όπλισε το χέρι ορισμένων ανεγκέφαλων που ξεκίνησαν ένα μπαράζ επιθέσεων.
Η αρχή έγινε με τους διαιτητές που σφύριξαν τον αγώνα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ξενοδοχείο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως το βράδυ του Σαββάτου θα δεχθούν επίθεση, από εξαγριωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού επειδή αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, αφού οι Καλόπουλος, Τρύφωνας και Σαραιδάρης κατέλυσαν σε άλλο ξενοδοχείο, την επόμενη μέρα ο ένας εκ των βοηθών και συγκεκριμένα ο Τρύφωνας που ακύρωσε το γκολ του Κατσουράνη, όταν αποβιβάστηκε από την πτήση που τον μετέφερε από την Αθήνα στην Κέρκυρα μαζί με την αποστολή της τοπικής ομάδας που αγωνιζόταν στην Τρίπολη, δέχτηκε επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Κερκυραίος βοηθός όμως γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς τον προστάτευσαν οι οπαδοί της ομάδας του νησιού των Φαιάκων.
Την ίδια μέρα στις 21.30 το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά μικρής έκτασης, στο κτήριο της Super League, στην οδό Αστροναυτών στο Μαρούσι. Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από βόμβα μολότοφ, καπνογόνα και κροτίδες τα οποία έριξαν σύμφωνα με μαρτυρίες τρεις άγνωστοι, οι οποίοι με του που έσπασαν οι τζαμαρίες της κεντρικής εισόδου της διοργανώτριας αρχής τράπηκαν σε φυγή, ενώ η φωτιά έσβησε πριν επέμβει η πυροσβεστική.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 1.15 τα ξημερώματα άγνωστος αριθμός ατόμων πλησίασε την πολυκατοικία του Βασίλη Τοροσίδη και πέταξε μολότοφ στην πυλωτή, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές. Πριν φύγουν μάλιστα, έγραψαν με σπρέι υβριστικά συνθήματα κατά του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ενώ κατά την διάρκεια της επίθεσης, ο Έλληνας διεθνής έλειπε από το σπίτι του.
Στο μεταξύ εντολή να γίνει έρευνα για τα όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά τη λήξη του ντέρμπι δόθηκε από την Γενική Διεύθυνση στην Εισαγγελία Πειραιά. Η κ. Μαρακάκη ζήτησε τη συλλογή κάθε σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε διώξεις κατά των ατόμων που προκάλεσαν και συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα η αστυνομία συνέλαβε 17 άτομα, με τα 16 να κατηγορούνται για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και φθορά ξένης περιουσίας και ένα άτομο για ρίψη αντικειμένου σε αστυνομικούς.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου