Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ηρακλής – Ολυμπιακός 0-3 σετ!


Η καρδιά του πρωταθλητή χτύπησε δυνατά και στην Θεσσαλονίκη.
Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός πως πλέον έχει νεαρούς, ελπιδοφόρους αλλά ακόμα άπειρους παίκτες σε θέση κλειδιά, δεν «μάσησε» από την πληρότητα του Ηρακλή και πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, σκόρπισε τον Γηραιό μέσα στο σπίτι του με 3-0. Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να περνάνε από τις έδρες των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, να αποδεικνύουν πως οι κακές ημέρες στην αρχή της σαιζόν αποτελούν παρελθόν και πλέον να διεκδικούν επί ίσοις όροις, πλέον, ακόμα και την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αποφασισμένος στο παιχνίδι από το πρώτο κιόλας σετ. Πήρε το προβάδισμα από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7) και στην συνέχεια πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. 16-11 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, με το πρώτο σετ να είναι «ερυθρόλευκη» υπόθεση, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας το «καθάρισαν» εύκολα με 25-18.

Όπως το πρώτο σετ, έτσι και το δεύτερο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό πάντως να φτάνει πρώτος, τόσο στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7), όσο και στο δεύτερο (16-15). Στο κρίσιμο τρίτο κομμάτι του σετ, όμως, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ψύχραιμος, πήρε προβάδισμα με 22-17, φτάνοντας, έτσι, στο 25-20 και το 2-0 σετ.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, στο τρίτο ο Ηρακλής ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Ο Γηραιός έπαιζε την επιβίωση του στο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και στην συνέχεια του σετ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει πρώτη και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, με 16-14. Από εκεί και πέρα, το σετ ήταν για γερά νεύρα. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 20-21 με άσσο του Ντεσπέιν και 21-22 με καρφί άουτ του Όουενς. Ο Ηρακλής απάντησε με 3 πόντους στην σειρά (24-22), όμως ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον Τζούριτς, έκανε ένα δικό του σερί 3-0, παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 25-24 και στην συνέχεια με 25-26, για να έρθει ο Φράγκος με έναν άσσο-φωτοβολίδα, να γράψει το 25-27, χαρίζοντας την τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό με 0-3.
Να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Καραχάλιος, επικοινώνησε με τον team manager της ομάδας, Βασίλη Καλλιμάνη, ζητώντας του να μεταφέρει τα συγχαρητήρια όλων, στο τεχνικό επιτελείο και τους αθλητές της ομάδας.

Τα σετ: 18-25, 20-25, 25-27

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 12 (10/18 επ., 2 άσοι, 44% υπ. - 33% άριστες) , Κράβαρικ 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 6 (5/16 επ., 1 άσο, 61% υπ. - 61% άριστες), Μπίλινγκς 8 (7/18 επ., 1 άσο), Κανέλλος 4 (3/6 επ.), Μπαμπαλιούτας -λ 48% υπ. - 40% άριστες) / Εφραιμίδης Ν., Γκόρτσανιουκ 2 (2/5 επ., 80% υπ. - 80% άριστες), Χαραλαμπίδης, Εφραιμίδης Δ. 1.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 13 (10/20 επ., 3 άσοι, 86% υπ. - 71% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), Εστράδα 7 (2/4 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (7/9 επ., 1 άσο), Τζούριτς 19 (18/32 επ., 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 6 (6/9 επ., 39% υπ. - 32% άριστες), Κουζούνης -λ 27% υπ. - 27% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος 2 (1/2 επ., 1 άσο, 67% υπ. - 50% άριστες), Χαριτωνίδης.

Δηλώσεις:

Γιάννης Καλμαζίδης: «Αν στα παιχνίδια που ακολουθούν δεν είμαστε σοβαροί και χάσουμε βαθμούς, η νίκη επί του Ηρακλή δεν θα σημαίνει τίποτα. Τα παιδιά έδειξαν τη δύναμη και τη θέληση που έχουν για τη διάκριση. Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης».

Ντίμα Φιλίποφ: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Παίξαμε φανταστικά. Με αυτή τη νίκη αποδείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του».

Παύλος Κουζούνης: «Είμαστε μια ομάδα, αποτελούμαστε από νέους αθλητές. Λείπει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αν και πιστεύω πως ο Τζούριτς σιγά σιγά αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Το παιδί παίζει ακόμα με πρησμένο πόδι από το πρόσφατο διάστρεμμα. Ηρακλής είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, καθώς δεν αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, όπως εμείς. Θεωρώ πως ήταν μια από τις μεγαλύτερες φετινές μας νίκες. Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη, τόσο ψυχολογική όσο και βαθμολογική. Ο στόχος του Ολυμπιακού δεν αλλάζει. Είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα αποτελείται από νεαρούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να στοχεύει πάντα στις νίκες».

Ανδρέας Ανδρεάδης: «Παίξαμε πολύ καλύτερα από τον Ηρακλή. Με αυτή τη νίκη μπορούμε να χτυπήσουμε και την πρώτη θέση. Θα ήθελα να αφιερώσω την νίκη στα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Θα ήθελα να γίνει και ο Ρέντης έδρα, όπως ήταν σήμερα το κλειστό της Μίκρας, καθώς έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός τα επόμενα 10 χρόνια θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς έχει πολλούς νεαρούς και γεμάτους ταλέντο παίκτες. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια μας και θα δίνουμε το 100% της απόδοσης μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση και ελπίζουμε πως μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε μερικά χαρμόσυνα νέα».

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου