Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η αποστολή της Εθνικής για το φιλικό με τον Καναδά


Αυτή τη φόρα δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τον Φερνάντο Σάντος κατά την ανακοίνωση της αποστολής της Εθνικής ομάδας για το φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά, το όποιο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο AEL FC ARENA. Οι Σηφάκης, Χαλκιάς, Τοροσίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μάκος, Καφές, Νίνης, Κονέ, Γεωργιάδης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου είναι οι 22 παίκτες που θα πάρει μαζί του στη Λάρισα ο Πορτογάλος τεχνικός για το προσεχές φιλικό αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος , το όποιο αποτελεί πρόβα εν όψει του επίσημου εκτός έδρας κόντρα στη Μάλτα τον Μάρτιο για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012. Πάντως με την ανακοίνωση των ονομάτων η απορία που γεννήθηκε ήταν με ποιο κριτήριο κάλεσε παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους όπως ο Καραγκούνης, με τον Σάντος να εξηγεί τους λόγους και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που συνεχίσει να μην παίζει στον Παναθηναϊκό να μην τον ξανακαλέσει.

ΣΑΝΤΟΣ… «Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι βασική προϋπόθεση για να παίξει κάποιος στην Εθνική, αλλά μιλάμε για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Καραγκούνης δεν έχει την αγωνιστικό ρυθμό, το σκέφτηκα πολύ όμως, γιατί μιλάμε για μια περίοδο μετάβασης από την παλιά στη νέα φουρνιά. Η παρουσία του αρχηγού είναι πολύ σημαντική για το κλίμα και τη φιλοσοφία της Εθνικής. Για αυτό είναι μαζί μας είναι σημαντικός ο ρόλος του μέσα κι έξω από το γήπεδο. Για την επόμενη αποστολή θα δούμε αν θα είναι μέσα

Σε ότι αφορά στο φιλικό με τον Καναδά ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε.«Θέλουμε να δούμε μια καλή συνέχεια και αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Θα κάνουμε κάποιες δοκιμές. Θέλουμε να τεστάρουμε κάποια πράγματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Μόρας θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει».

Για την απόφαση του να αφήσει εκτός αποστολής τους Τζόρβα και Κωνσταντόπουλο, τους οποίους είχε καλέσει στο φιλικό με την Αυστρία ο Σάντος τόνισε.«Επειδή το ματς είναι φιλικό είναι προτιμότερο να πάρω δύο γκολκίπερ. Ο Τζόρβας και ο Κωνσταντόπουλος είναι κοντά στην πόρτα της ομάδας. Υπάρχουν 4 τερματοφύλακες τους οποίους υπολογίζω και πιστεύω. Κάλεσα τώρα Σηφάκη και Χαλκιά, καθώς στο προηγούμενο ματς είχαν κληθεί οι άλλοι δύο. Δεν σημαίνει ότι αυτοί έχουν προβάδισμα για το επίσημο ματς με τη Μάλτα (26/03). Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ξεκαθάρισε πως για τις επιλογές του στην Εθνική δεν παίζει ρολό η ομάδα στην οποία αγωνίζεται κάποιος παίκτης ή το όνομα του, αλλά κριτήριο αποτελεί να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ αποκάλυψε πως στα σχέδια του είναι να κληθούν στο μέλλον και οι Μανωλάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Φορτούνης και όποιος άλλος του αποδείξει με την απόδοση του στο σύλλογο που αγωνίζεται ότι αξίζει να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

ΣΑΝΤΟΣ… «Υπάρχουν παίκτες που παρακολουθούμε και θα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική Ανδρών, όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Φορτούνης. Θεώρησα ότι είναι καλύτερα να μείνουν στην Ελπίδων από τη στιγμή που δεν μπορώ να τους δώσω χρόνο συμμετοχής. Θα τους παρακολουθήσω στο φιλικό με τη Γερμανία».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου