Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συμφωνία «αιωνίων» εν όψει των αγώνων «Ειδικής Διαχείρισης»


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. η συνάντηση μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ε.Ο.ΠΕ. και εκπροσώπου της ΓΓΑ, έπειτα από την ανακοίνωση του Παναγιώτη Μπιτσαξή με την οποία οι αγώνες μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων χαρακτηρίστηκαν «Αγώνες Ειδικής Διαχείρισης» και ως εκ τούτου επέτρεπε να καθοριστεί το πλαίσιο διεξαγωγής τους, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο φαινομένων βίας. Μάλιστα, προγραμματίστηκε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων για την Τρίτη 1/3/2011 στις 13:00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. στο ΟΑΚΑ, εν όψει του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Από το γραφείο του γγΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, παραβρέθηκε ο Βασίλης Ντάκουρης, από την Ε.Ο.ΠΕ. οι Γιάννης Στουραΐτης, Παναγιώτης Σιδέρης, Χάρης Σπηλιάκος, εκ μέρους του ΤΑΑ Ολυμπιακός, οι Παντελής Ταρνατόρος, Βασίλης Καλλιμάνης, εκ μέρους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, οι Γιάννης Δαλέζιος, Νίκος Μαντούβαλος, εκ μέρους του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι Νίκος Ρισβάς, Νίκος Πλυτάς και εκ μέρους του ΤΑΑ Παναθηναϊκός ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής Στράτος Σωπήλης.
Η οδηγία της ΓΓΑ είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες να γίνουν απουσία οργανωμένων θεατών, αλλά με την παρουσία μαθητών και ελεγχόμενων φιλάθλων και ζήτησε η παραπάνω εντολή να εφαρμοστεί σε όλα τα εφετινά ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων. Οι ομάδες υιοθέτησαν την πρόταση, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί τα μέτρα να εφαρμοστούν μόνο στους δύο πρώτους χρονικά αγώνες μεταξύ των δύο συλλόγων, δηλαδή στον αγώνα του Κυπέλλου και στον αγώνα πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Μετς. Η ένσταση των «ερυθρολεύκων» έχει να κάνει με το γεγονός ότι λόγω της χρονικής απόστασης που θα υπάρξει μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ενδεχομένως να έχουν εκλείψει οι λόγοι εφαρμογής των ίδιων μέτρων.
Η πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ. με την οποία συμφώνησαν τα δύο σωματεία και η οποία κατατέθηκε στον κ. Ντάκουρη σχετικά με την είσοδο των θεατών στο γήπεδο, περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:

Η είσοδος των θεατών θα επιτρέπεται στους εξής:

1) Μαθητές δημοτικού που θα προσέλθουν στο γήπεδο οργανωμένα, συνοδεία υπεύθυνου δάσκαλου με ονομαστική λίστα, μετά από έγκριση της Ε.Ο.ΠΕ. και έκδοση προσωπικών προσκλήσεων.

2) Αθλητές του βόλεϊ όλων των σωματείων με επίδειξη του αθλητικού τους δελτίου και της αστυνομικής τους ταυτότητας μετά από αίτηση στην Ε.Ο.ΠΕ. και έκδοση προσωπικής πρόσκλησης.

3) Αθλητές όλων των αθλημάτων και όλων των ηλικιών του γηπεδούχου σωματείου με αποστολή σχετικής λίστας του σωματείου στην Ε.Ο.ΠΕ. και έκδοση προσωπικών προσκλήσεων.

4) Αθλητές Ακαδημιών βόλεϊ μετά από αποστολή ονομαστικής λίστας από το γηπεδούχο σωματείο προς την Ε.Ο.ΠΕ. και έκδοση προσωπικών προσκλήσεων.

5) Προπονητές με επίδειξη ταυτότητας του Σ.Ε.Π.ΠΕ. και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

6) Διαιτητές με επίδειξη ταυτότητας διαιτητή και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

7) Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. με επίδειξη ειδικής ταυτότητας της Ε.Ο.ΠΕ. και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

8) Μέλη Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών της Ε.Ο.ΠΕ. με επίδειξη αντιγράφου απόφασης συγκρότησης σε σώμα και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

9) Μέλη Δ.Σ. Σωματείων βόλεϊ με επίδειξη γνήσιου αντιγράφου απόφασης συγκρότησης σε σώμα και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

10) Χορηγοί του γηπεδούχου σωματείου (μέχρι 20 συνολικά άτομα) που θα καθίσουν υποχρεωτικά στον χώρο των VIP.

11) Δημοσιογράφοι με επίδειξη ταυτότητας ΠΣΑΤ, ΕΣΗΕΑ ή βεβαίωση εργοδότη με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου και αποστολή σχετικής λίστας στην Ε.Ο.ΠΕ..

Ο μέγιστος αριθμός θεατών που θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο θα είναι 900 άτομα. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την αστυνομία και την ΓΓΑ για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Η Ε.Ο.ΠΕ. θα καταθέσει στη ΓΓΑ το σχέδιό της σχετικά με το πρόγραμμα παράπλευρων αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των τελικών Κυπέλλων Ελλάδας ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθούν στις 19 Μαρτίου και 16 Απριλίου αντίστοιχα.
Όσο αναφορά τον μεγάλο αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος θα υπάρξούν αυξημένα και ιδικά μέτρα. Για το λόγο αυτό
την Παρασκευή (25/2) στις 10π.μ. στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών (Τετάρτη 2/3 - εκκρεμεί η ώρα έναρξης του αγώνα) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των δύο ομάδων (Παντελής Ταρνατόρος από τον Ολυμπιακό και Στράτος Σωπήλης από τον ΠΑΟ), της αστυνομίας, ο Βασίλης Ντάκουρης από το γραφείο του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιάννης Στουραΐτης και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χάρης Σπηλιάκος.
Θυμίζουμε ότι οι εφετινοί αγώνες όλων των αθλημάτων ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους έχουν χαρακτηριστεί ως «Αγώνες Ειδικής Διαχείρισης» από τον κ. Μπιτσαξή και θα υπάρξουν ειδικά μέτρα ασφαλείας για την αρτιότερη διεξαγωγή τους και την αποφυγή φαινομένων βίας.

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου