Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα λάθη των διαιτητών στα ματς της 24ης αγωνιστικής


Ο ντόρος που δημιουργήθηκε για την διαιτησία την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έφερε αποτελέσματα ούτε την 24η, καθώς τα λάθη συνεχιστήκαν, με τα πιο σοβαρά να γίνονται στα ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.
Το Σαββάτο στο ΟΑΚΑ ο Τσινιάρης παρόλο που δεν είδε το πέναλτι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου στο 45ο λεπτό, όταν ο Γκοβού σταμάτησε την μπάλα με τα δυο χέρια σαν τερματοφύλακας στη σέντρα του Νάστου, δεν θα έχει πρόβλημα, αφού ο παρατηρητής της συνάντησης έκρινε πως το χέρι του Γάλλου μέσου των πρασίνων ήταν ακούσιο και δικαίωσε τον Αθηναίο διαιτητή για την απόφαση του να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό λάθος του Τσινιάρη, καθώς στο 50΄ υπήρξε ακόμα ένα χέρι αυτή τη φορά του Μπαζινσκι μετά από κεφαλιά του Κατσουράνη, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το χέρι κρίθηκε ακούσιο.
Την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, μπορεί ο Παμπορίδης να έπραξε σωστά στην αποβολή του Ριέρα στο 73΄, από τη στιγμή που ο Ισπανός μέσος των ερυθρόλευκων κυνηγάει και πατάει εκτός φάσης τον Κοντοές, όμως ο βοηθός Πάνου που ήταν μπροστά στη φάση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον διεθνή ρέφερι πως ο παίκτης του Πανιωνίου είχε τραβήξει τον Ριέρα από την φανέλα. Νωρίτερα στην φάση που προηγήθηκε, όπου ο Κοντοές φάνηκε να διώχνει την μπάλα στη γραμμή μετά από την κεφαλιά του Ντουντού, από τα ριπλέι που έδειξε το συνδρομητικό κανάλι δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος ή όχι. Από εκεί και πέρα το σημαντικό λάθος στον αγώνα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό έγινε από τον δεύτερο βοηθό Ευθυμιάδη, ο οποίος δεν σήκωσε την σημαία του στο 68΄όταν μετά από την σέντρα του Κρικβέλια, ο Σβέρκος που δεν καλυπτόταν κέρδισε την κόντρα από τον Μοδέστο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Το ότι το γκολ του Πανιωνίου δεν έπρεπε να μετρήσει το επισημαίνει και ο παρατηρητής Δημήτρης Καλύβας για τον απλούστατο λόγο ότι ο Σβέρκος κινήθηκε προς την μπάλα από ελεγχόμενη θέση και από την ώρα που η μπάλα κοντράρει πάνω του επιβεβαιώνει την παράβαση που όφειλε να υποδείξει ο Ευθυμιάδης.
Για ένα πέναλτι διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Καβάλα σε ανατροπή του Ελ Ζαρ από τον Γκαλίνοβιτς. Ο παρατηρητής του αγώνα Γιάννης Σπυρόπουλος δικαιώνει τον Παππά για την απόφαση του να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, αφού και από τα ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βρίσκει τον παίκτη του δικέφαλου του βορρά, ενώ θεωρεί πως σωστά ακυρώθηκε και το γκολ της Καβάλας στο 56΄ για επιθετικό φάουλ στον Κρέσιτς.
Στο ματς του Εργοτέλη με την ΑΕΚ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρηθήκαν για οφσάιντ στο γκολ του Μπερνς στο 49΄, όμως από το ριπλει φαίνεται έστω και οριακά πως ο παίκτης της Ένωσης καλύπτεται. Στο 58΄ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι που καταλόγισε ο Κωνσταντινέας σε χέρι του Μανωλά, που επέφερε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του δικέφαλου, ωστόσο ο παρατηρητής του αγώνα Γιάννης Τσαχειλίδης δικαίωσε τον διαιτητή, καθώς και αυτός θεώρησε πως το χέρι δεν ήταν ακούσιο. Σωστή ήταν και η απόφαση του Κωνσταντινέα να δώσει φάουλ εκτός περιοχής στο 84 στο μαρκάρισμα του Ντιόπ στον Φραγκουλάκη.
Σωστές ήταν και οι αποφάσεις του Σιδηρόπουλου στο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς και στα δυο πέναλτι που έδωσε υπήρξαν παραβάσεις, ενώ καλή ήταν και η διαιτησία του Λαμπρόπουλου και των βοηθών του στο Ηρακλής-Ξάνθη και σωστά μέτρησε το τέρμα του Ντάνι στο 93, αφού ο παίκτης του γηραιού καλύπτεται.
Καλή έκρινε την διαιτησία του Βοσκάκη στον αγώνα της Κέρκυρας με τον Ολυμπιακό Βόλου ο παρατηρητής, ενώ το ίδιο συνέβη και με την διαιτησία του Μάνταλου στο Λάρισα-Άρης, με τον παρατηρητή να δικαιώνει και το βοηθό Καρατζίκα που δεν σήκωσε την σημαία του στον γκολ του Άρη στο 34΄.
Στο μεταξύ η ΚΕΔ όρισε για το ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ενώ στο άλλο ημιτελικό μεταξύ μεταξύ Ατρόμητου και Ολυμπιακού Βόλου διαιτητής θα είναι ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου