Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τον έσωσε η νίκη του Ολυμπιακού


Η νίκη του Ολυμπιακού επι του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης γλίτωσε τον Σιδηρόπουλο από τη τιμωρία, καθώς ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν είδε δυο πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων και μια αποβολή παίκτη του Άρη. Συγκεκριμένα στο 48΄ στο φάουλ του Ιμπαγάσα και ενώ η μπάλα πάει προς τον Ριέρα ο Πρίττας με παρατεταμένο τράβηγμα από το χέρι γκρεμίζει τον Ισπανό μέσο των ερυθρόλευκων εντός περιοχής, όμως ο Σιδηρόπουλος δείχνει παίζεται. Στο 56 ο Μοδέστο κλέβει την μπάλα από τον Γκιάρο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, μπαίνει στην περιοχή και ανατρέπετε από το Βενγκέλι με τον Σιδηρόπουλο να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών για ακόμα μια φορά. Λάθος από τον διεθνή ρέφερι έγινε και στο 16ο λεπτό και λίγο πριν το γκολ του Άρη, καθώς η μπάλα έχει βγει πλάγιο άουτ από τα πόδια του Μπομπαντίγια και όχι του Ιμπαγάσα. Προβλήματα αντιμετώπισε όμως και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού θα μπορούσε να είχε αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Γκιάρο για την αγκωνιά που έριξε στον Ριέρα από πίσω.

Στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου το μεγάλο λάθος έγινε από τον βοηθό Σωτηρόπουλο, ο όποιος στο 79΄ έκοψε να ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπλάνκο που καλυπτόταν ένα μετρό την ώρα που ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ έβγαινε τετ α τετ με τον Τζόρβα. Από την άλλη ο Παμπορίδης αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στα τρία από τα συνολικά τέσσερα γκολ που μπήκαν είχαν γίνει φάουλ που δεν δόθηκαν ή δόθηκαν ανάποδα. Στο πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού ο Σιμάο κάνει φάουλ στον Ντιόπ, όμως ο Παμπορίδης το δίνει ανάποδα. Στο γκολ της ΑΕΚ είχε προηγηθεί φάουλ του Μανωλά στον Λέτο και στο γκολ του Σισέ, έχει προηγηθεί φάουλ στον Γιάχιτς πριν βγει στην αντεπίθεση ο Καντέ.
Στη Νέα Σμύρνη, ο Σταθόπουλος έκανε ένα σημαντικό λάθος όταν στο πάντως, 32’, δεν σφύριξε πέναλτι στην ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Τσότσαλιτς, που έχει γίνει εντός περιοχής αλλά έδωσε φάουλ θεωρώντας ότι το μαρκάρισμα είχε γίνει εκτός περιοχής. Αντίθετα, η παράβαση του Μαλεζά στο 72’ που έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο ήταν σωστή. Παράλληλα, υπάρχουν και δύο περιπτώσεις αποβολών που ο Σταθόπουλος δεν είδε, με την πρώτη να είναι χτύπημα εκτός φάσης του Γκαρσία στον Σάμαρη και η δεύτερη στον Λίνο που επέστρεψε μπουκάλι προς την εξέδρα.

Αρκετά λάθη και δικαιολογημένες φωνές από τις ομάδες είχαμε και στο ματς Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 27', σε ανατροπή του Τσιμπάμπα από τον Ντολεζάι, αλλά ο Τριτσώνης δεν το είδε. Στο 45 ήταν η σειρά του βοηθού Γουργιώτη να κάνει ένα σοβαρό λάθος, με το να σηκώσει τη σημαία του στο γκολ του Ουμπίντες, υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ, με το ριπλέι όμως να δείχνει πως καλυπτόταν από τον Κολοβέτσιο. Λάθος έκανε και ο άλλος βοηθός ο Ακρίβος, αφού στο γκολ του Μπρέσκα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου καλύπτεται μόνο από έναν παίκτη μιας και ο Τσοντοβάλσκι έχει κάνει έξοδο και ο βοηθός έπρεπε να υποδείξει το οφσάιντ και να ακυρωθεί το τέρμα. Όπως όλα δείχνουν ο Τριτσώνης και οι δυο βοηθοί του θα μείνουν εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές.

Για δύο πέναλτι διαμαρτυρήθηκε στον Σπάθα η Ξάνθη στον αγώνα με τον Ατρόμητο με το πρώτο να το ζητάει σε ανατροπή του Μπόατεγκ από το Νάστο και το δεύτερο σε χέρι του Μπαζίνσκι στην περιοχή, όμως ο παρατηρητής Νταμπώσης έχει δικαιώσει τον Πειραιώτη ρέφερι που δεν τα έδωσε.

Στην Κρήτη ο Θάνος δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη στο 21ο λεπτό, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι Τσινιάρης στο Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης και Αρετόπουλος στο Κέρκυρα-Πανσερραϊκός.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου