Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καλόπουλος στο ντέρμπι "αιωνίων"


Ο Δημήτρης Καλόπουλος ορίστηκε για να διευθύνει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 23η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ. Ο 41χρονος Θεσσαλονικιός ρέφερι καλείται να σφυρίξει για τρίτη φορά ντέρμπι αιωνίων από το 2003 που ξεκίνησε να διευθύνει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Η πρώτη φορά που ο Καλόπουλος είχε διαιτητεύσει αναμέτρηση μεταξύ κόκκινων και πράσινων ήταν στις 15 Ιανουαρίου του 2006 στην οποία οι ερυθρόλευκοι μπορεί να είχαν επικρατήσει του τριφυλλιού με 3-2, όμως ο Μακεδόνας διαιτητής δεν είχε καλή απόδοση, αφού στο 19ο λεπτό είχε δώσει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με τον Γκονζάλες από την άσπρη βούλα, καθώς είχε δει πέναλτι στην βουτιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Ο Καλόπουλος ορίστηκε ξανά σε ντέρμπι αιωνίων δυο χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου του 2008, πάλι στο Καραϊσκάκη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1. Όπως στο πρώτο του ντέρμπι, έτσι και σε αυτό ο διεθνής ρέφερι είχε προκαλέσει δικαιολογημένα τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, όταν στο 68ο λεπτό σε σέντρα του Νίλσεν, ο Άντζας πέφτοντας σταμάτησε τη μπάλα ακούσια με το χέρι που προσπάθησε να στηριχτεί και ο Καλόπουλος το είδε πέναλτι στήνοντας τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στα 11 βήματα, ωστόσο ο Νικοπολίδης είχε αποκαταστήσει την αδικία. Βέβαια αυτή δεν ήταν και η μοναδική αδικία εις βάρος των ερυθρολεύκων, αφού και το τέρμα του Εντόι στο 14ο λεπτό με το οποίο οι πράσινοι είχαν προηγηθεί ήταν άκυρο, καθώς η μπάλα είχε περάσει όλη έξω από την γραμμή του άουτ πριν ο Σαλπιγγίδης κάνει τη σέντρα, κάτι που δεν είδε ούτε ο βοηθός, αλλά ούτε ο Καλόπουλος.
Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής, ο οποίος έχει το σήμα του διεθνή από το 2008 και όταν δεν σφυρίζει ασχολείται με τα δυο καταστήματα ελαστικών που διατηρεί στη συμπρωτεύουσα, είχε διευθύνει από το 2003 έως σήμερα συνολικά 10 αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να μετράνε 7 νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Από την άλλη τον Παναθηναϊκό τον έχει σφυρίξει σε 17 αγώνες του με τους πράσινους να μετρούν 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Φέτος ο Καλόπουλος φαίνεται πως διανύει την καλύτερη διαιτητικά περίοδο του, αφού δεν έχει τιμωρηθεί σε καμία από τις 10 αναμετρήσεις που έχει οριστεί μεταξύ των οποίων ήταν και οι Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός 0-1, Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-2 και Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-4, ενώ ήταν διαιτητής και στο ντέρμπι κυπέλλου –Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2 της 6η φάσης.
Βοηθοί του Καλόπουλου στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα είναι οι Σαραϊδάρης και Τρύφωνας, 4ος ο Αρετόπουλος και παρατηρητής ο Νταμπώσης.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής ο Τσινιάρης θα διευθύνει το Καβάλα-Πανσερραϊκός, ο Κωνσταντινέας το Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα, ο Μάνταλος το ΑΕΚ-Πανιώνιος, ο Θάνος το Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής, ο Παμπορίδης το Ξάνθη-Λάρισα και ο Τριτσώνης το Ατρόμητος-Άρης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου