Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη στην ΕΟΠΕ για τα ντέρμπι.


Τα θλιβερά γεγονότα και η ένταση που επικρατεί μετά το ντέρμπι των αιωνίων στο γήπεδο Καραϊσκάκη το περασμένο Σάββατο έχει δημιουργήσει πολλαπλές αντιδράσεις και σε άλλα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου.
Οι αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην συνέχεια της χρονιάς εκτός ποδοσφαίρου είναι πολλοί και σημαντικοί ιδιαίτερα στο Βόλεϊ σε άντρες και γυναίκες αλλά και στο μπάσκετ.
Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα και την ένσταση που επικρατεί η πολιτεία προσανατολίζεται να λάβει ιδικά μέτρα για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.
Έτσι η ΕΟΠΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε οι επόμενοι αγώνες βόλεϊ ανδρών και γυναικών να διεξαχθούν μπροστά σε κενές κερκίδες ή σε ουδέτερα γήπεδα με παρουσία μαθητών.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρησης έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη την Τετάρτη με συμμετοχή της ΕΣΑΠ, του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και των αντίστοιχων ΤΑΠ προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος διεξαγωγής των επόμενων αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο ανδρών και γυναικών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός δεν θα δεχτεί να μην αγωνιστεί στην φυσική του έδρα είτε στον προκριματικό του κυπέλλου είτε και στα πλεί οφ που θα κρίνονται οι τίτλοι σε άντρες και γυναίκες. Φυσικά στην εξομάλυνση της τεταμένης κατάστασης οι Ερυθρόλευκοι θα συζητήσουν ώστε στις εξέδρες του κλειστού Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη να βρίσκονται μαθητές από σχολεία του Πειραιά. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη, να χαρακτηριστούν όλοι οι επόμενοι αγώνες της χρονιάς ανάμεσα στους δύο "αιώνιους" ως "ειδικής διαχείρισης" και πρότεινε να πραγματοποιηθούν είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μόνο μαθητών, όπως έχει συμβεί και στους δύο τελευταίους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου