Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τελειώνουν οι Καλόπουλος, Τρύφωνας και Σαραϊδάρης

Πρόωρα τέλειωσε η σεζόν, όπως όλα δείχνουν, για την τριάδα που διαιτήτευσε το ντέρμπι αιωνίων, μετά τα λάθη που έγιναν αλλά κυρίως για τις φωνές διαμαρτυρίας του Παναθηναϊκού. Οι Καλόπουλος, Σαραϊδάρης και Τρύφωνας, μετά την βαθμολογία που τους έβαλε ο παρατηρητής Νταμπώσης, όχι μόνο παραπεμφθήκαν, άλλα συμφώνα με πληροφορίες η ΚΕΔ δεν πρόκειται να τους ορίσει σε άλλο αγώνα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Βέβαια η απόφαση για τον Καλόπουλο ήταν κάπως αυστηρή, αφού ο Θεσσαλονικιός ρέφερι αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο στον πειθαρχικό έλεγχο, οπού παρά τα πολλά φάουλ που έγιναν εκατέρωθεν, (στο 26΄ του Ζιλμπέρτο Σιλβα στον Τζεμπούρ - στο 31 του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Νινη) αλλά και την προκλητική συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού, δεν τιμώρησε καμιά παράβαση με κάρτα. Για την φάση του 44ου λεπτού, όπου ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη με τον Καλόπουλο να σφυρίζει επιθετικό φάουλ του Νίνη, από τη στιγμή που ο διαιτητής έχει δει παράβαση πάνω στον Τοροσίδη, η οποία έχει γίνει χαμηλά, καθώς ο μέσος των πρασίνων έχει πατήσει τον αμυντικό του Ολυμπιακού, η συνέχεια της φάσης θεωρείται ως μη γεννώμενη, ενώ και ο παρατηρητής έχει χαρακτηρίσει την φάση δύσκολη. Ωστόσο και φάουλ να μην είχε γίνει το χέρι μπορεί να θεωρηθεί ακούσιο, αν ο διαιτητής κρίνει πως δεν υπάρχει πρόθεση και από τη στιγμή που δεν πάει το χέρι στη μπάλα αλλά το αντίθετο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καλόπουλος σωστά απέβαλε τον Τοροσίδη με απευθείας κόκκινη, καθώς έχει τιμωρήσει την πρόθεση του αμυντικού των ερυθρόλευκων και ας μην έχει βρει τον Λέτο, ο οποίος κάνει θέατρο και γι αυτό πήρε κίτρινη.
Το μεγάλο λάθος του ντέρμπι το έκανε ο δεύτερος βοηθός του Καλόπουλου ο Τρύφωνας. Συγκεκριμένα στο 82΄ σε κόρνερ του Λέτο, η μπάλα θα φτάσει στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που με την σειρά του θα την μεταβιβάσει στον Κατσουράνη, ο οποίος θα την στείλει στα δίχτυα, όμως το γκολ θα ακυρωθεί από τον Τρύφωνα ως οφσάιντ, με τον βοηθό να έχει κάνει λάθος, αφού ο μέσος των πρασίνων καλύπτεται από τρεις παίκτες.
Στο γκολ του Ολυμπιακού στο 91΄ όταν γίνεται η σέντρα του Ζαϊρί, τόσο ο Τζεμπούρ όσο και οι Ντουντού και Πάντελιτς καλύπτονται από τους, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο και Καντέ, ενώ και στην κεφαλιά του Ντουντού, ο Τζεμπούρ που σημειώνει το τέρμα καλύπτεται από δυο αμυντικούς του Παναθηναϊκού, με τον Πάντελιτς να έρχεται και αυτός από πίσω, αλλά και να μην περιορίζει την ορατότητα του Τζόρβα, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ και σωστά μέτρησε το τέρμα του Αλγερινού επιθετικού των ερυθρόλευκων. Όμως ο Σαραϊδάρης έχει κάνει ένα λάθος στο 64΄οπου υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Τζεμπούρ ο οποίος καλυπτόταν.

Στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Κέρκυρα σωστά ο Κωνσταντινέας σφυρίζει πέναλτι στην ανατροπή του Ιωάννου από το Ντεγκρά στο 66, σε αντίθεση με τον Θάνο, ο οποίος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ηρακλή παρασύρθηκε από το πέσιμο του Αραμπατζή στο 79, αφού δεν φαίνεται ο Μόνχε να τον βρίσκει.

Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο ο Μάνταλος δεν είδε το χτύπημα του Σίτο Ριέρα στον Καφέ στο 48΄, ενώ δεν ενημερώθηκε ούτε από τον βοηθό και τον 4ο για να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον παίκτη του Πανιωνίου.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι Τριτσώνης στο Ατρόμητος-Άρης, Τσινιάρης στο Καβάλα- Πανσερραϊκός και Παμπορίδης στο Ξάνθη-Λάρισα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου