Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ξανά στη 10η θέση η Ελλάδα


Στις 10 καλύτερες Εθνικές ομάδες του κόσμου βρίσκετε η Ελλάδα για το μήνα Φεβρουάριο, όπως ανακοινώσε η ΦΙΦΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο παραμένει αήττητο στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012 μετά από 4 αγώνες με Γεωργία, Κροατία, Λετονία και Ισραήλ και βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Κροατία με δυο βαθμούς διαφορά, ανέβηκε μια θέση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μπήκε στην πρώτη δεκάδα με 1016 βαθμούς. Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται για δεύτερη φορά στην κορυφαία 10αδα της κατάταξης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, αφού στην ίδια θέση είχε βρεθεί τον Φεβρουάριο του 2008 μετά την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αυστρίας και της Ελβετίας. Βέβαια αυτή δεν είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς τον Απρίλιο του 2008 είχε φτάσει μέχρι την 8η, όπου και είχε παραμείνει για δυο μήνες. Αυτό σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, αν αναλογιστούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 1998 ηταν στην 66η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και στα χρόνια που ακολούθησαν με τις επιτυχίες της στο Euro 2004, το οποίο και το κατέκτησε, αλλά και τη συμμέτοχη της στο Ευρωπαϊκό του 2008 και στο Μουντιάλ του 2010 κατάφερε να εκτοξευθεί.
Αναφορικά με τους αντιπάλους της Ελλάδας στα προκριματικά, η Κροατία βρίσκεται στην 9η θέση, το Ισραήλ είναι στην 52η θέση έχοντας χάσει δύο θέσεις, η Γεωργία 71η έχοντας άνοδο μίας θέσης, η Λετονία 76η χωρίς μεταβολή και η Μάλτα 163η χωρίς επίσης μεταβολή.
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης είναι η Ισπανία και ακολουθούν η Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Αγγλία, η Ουρουγουάη και η Πορτογαλία.
Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Σαμαράς στο επίσημο fun club της Εθνικής ομάδας, χαρακτήρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλύτερο από αυτό της Κροατίας, στάθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2012 και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του φιλικού αγώνα με τον Καναδά στις 9 Φεβρουαρίου στο AEL FC Arena, στο οποίο θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει του επισήμου κόντρα στη Μάλτα τον Μάρτιο.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου