Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση ΟΣΦΠ στον ΠΑΟ στο ΔΣ της ΕΠΟ


Την αυστηροποίηση των ποινών,την απαγόρευση των φωτοβολίδων και τον βεγγαλικών και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας προανήγγειλε ο, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ αποκάλυψε πως από τη νέα σεζόν στο Κύπελλο θα χρησιμοποιούνται 5 διαιτητές, όπως συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Σήμερα συνήλθε το ΔΣ της ΕΠΟ για όλα τα φαινόμενα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε είναι πως ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθούν ορισμένα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα. Θα απαγορεύσουμε τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Θέλουμε τη βοήθεια της Πολιτείας σε αυτά. Πρότασή μου ήταν να κωδικοποιηθεί η αθλητική νομοθεσία με απλό τρόπο, να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη κι αυτό. Έχουμε πρόθεση να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια για μένα δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού»
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στα όσα έγιναν εντός της αίθουσας κατά τη συνεδρίαση, οπού ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό για τα όσα έχει προκαλέσει μετά το ντέρμπι αιωνίων, αντίθετα ο Πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί η Σουπερ Λιγκ. «Η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει πώς λειτουργεί
»

Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβούλιου της ομοσπονδίας τόνισε πως οι πράσινοι δεν θα έπρεπε να μιλάνε για βία από τη στιγμή που φέτος είναι η χειρότερη ομάδα σε επεισόδια και πως αυτός που δυσφημεί το άθλημα με το να πηγαίνει το θέμα στην ΟΥΕΦΑ είναι ο Παναθηναϊκός, με τον εκπροσωπο της πράσινης ΠΑΕ Τζονι Βεκρή να δηλώνει: «Ο Μαρινάκης μας κατηγόρησε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Από κατήγοροι βρεθήκαμε κατηγορούμενοι. Αυτό που δεν άρεσε στον Μαρινάκη ήταν η κίνηση του Παναθηναϊκού να πάει στην UEFA».

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού επεσήμανε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ πως ήταν λάθος η ανακοίνωση που βγήκε από την ΚΕΔ για την τιμωρία των διαιτητών του ντέρμπι, καθώς εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο φοβίζουν τους διαιτητές με αποτέλεσμα να έχουμε διαιτησίες όπως του Τσινιάρη στο ΟΑΚΑ και του Παμπορίδη στη Νέα Σμύρνη.

Αναφορικά με τις ενέργειες του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι και τα συλλαλητήρια των οπαδών του ο κ. Μαρινακης φέρεται να είπε πως ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος και να αναρωτήθηκε αν θα ήθελαν να τον βγάλει στους δρόμους.

Πάντως για το θέμα της ΟΥΕΦΑ και τη φημολογούμενη παρέμβαση του προέδρου της , Μισέλ Πλατινί, στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Πιλάβιος τόνισε: «Ο κύριος Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής των ελληνικών θεμάτων. Ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων θα τη λάβουμε. Δεν είναι τιμωρός κανένας»

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου